Κρυπτονομίσματα: Η Coinbase αποχωρεί από την Ιαπωνία, στον απόηχο των περικοπών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κρυπτονομίσματα: Η Coinbase αποχωρεί από την Ιαπωνία, στον απόηχο των περικοπών
Η εταιρεία αναφέρει πως «λόγω των συνθηκών στις αγορές, η εταιρεία μας πήρε τη δύσκολη απόφαση να σταματήσει τις επιχειρήσεις της στην Ιαπωνία».

Την αποχώρηση του από την αγορά της Ιαπωνίας ανακοίνωσε το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Coinbase, στον απόηχο των μεγάλων περικοπών προσωπικού που ανακοίνωσε πρόσφατα η εταιρεία.

Οι πελάτες της Coinbase θα μπορούν μέχρι τις 16 Φεβρουαρίου να αποσύρουν τα ανοίγματα που έχουν σε παραστατικό χρήματα και κρυπτονομίσματα. Όλο το υπόλοιπο ποσό που κατέχει η εταιρεία από και μετά τις 17 Φεβρουαρίου θα μετατραπεί σε γιεν και θα αποσταλεί σε λογαριασμό ασφαλείας που διατηρεί το υπουργείο Δικαιοσύνης της Ιαπωνίας, σημειώνεται σε ανακοίνωσή της Coinbase.

Η εταιρεία αναφέρει πως «λόγω των συνθηκών στις αγορές, η εταιρεία μας πήρε τη δύσκολη απόφαση να σταματήσει τις επιχειρήσεις της στην Ιαπωνία», μετέδωσε το Bloomberg.

Η αποχώρηση από την ασιατική χώρα έρχεται λίγες μέρες αφότου η Coinbase ανακοίνωσε πως θα απολύσει το 20% του συνολικού προσωπικού της μέσω των κλυδωνισμών που συνεχίζει να προκαλεί στον κλάδο των κρυπτονομισμάτων η κατάρρευση της FTX τον Νοέμβριο του 2022.

Πρόκειται για τον δεύτερο γύρο απολύσεων μετά από αυτές που πραγματοποιήθηκαν τον περασμένο Ιούλιο, με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Kris Marszalek να τονίζει πως «η κατάρρευση της FTX έβλαψε σημαντικά την εμπιστοσύνη στον κλάδο».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ανοδικές τάσεις στα κρυπτονομίσματα με πρωταγωνιστή το Bitcoin Cash

gazzetta
gazzetta reader insider insider