Crypto-μεγιστάνας στοχεύει σε άντληση 1 δισ. δολαρίων για Web3 fund - Στο μισό ο στόχος λόγω FTX

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Crypto-μεγιστάνας στοχεύει σε άντληση 1 δισ. δολαρίων για Web3 fund - Στο μισό ο στόχος λόγω FTX
Τον Νοέμβριο, ο επικεφαλής της Animoca είχε αναφέρει σε μια συνέντευξη στο Nikkei ότι η εταιρεία σχεδιάζει να συγκεντρώσει έως και 2 δισ. δολάρια για το νέο fund.

Την άντληση σχεδόν 1 δισ. δολαρίων σχεδιάζει να πετύχει η Animoca Brands αυτό το τρίμηνο για το νέο επενδυτικό της fund για Web3 και metaverse, περιορίζοντας απότομα τις φιλοδοξίες της κατά τη διάρκεια της τρέχουσας κατάρρευσης της αγοράς κρυπτονομισμάτων.

Η Animoca Capital βρίσκεται σε συνομιλίες με πιθανούς επενδυτές και θα χρησιμοποιήσει τα χρήματα για να υποστηρίξει startup επιχειρήσεις στις τεχνολογίες του blockchain και metaverse, δήλωσε στο Bloomberg ο συνιδρυτής της, Yat Siu, ο οποίος είναι επίσης πρόεδρος της Animoca Brands την Πέμπτη.

Η κατάρρευση της FTX στις αρχές Νοεμβρίου αναστάτωσε τον κόσμο των κρυπτονομισμάτων, προκαλώντας χρεοκοπίες και διακοπές λειτουργίας σε διάφορες επιχειρήσεις της αγοράς. Πάνω από 10 από τις εταιρείες στο χαρτοφυλάκιο της Animoca επηρεάστηκαν σοβαρά από το γεγονός, πέρα από την ευρύτερη ύφεση της αγοράς, τόνισε ο Siu.

Για την Animoca Capital, «το α’ τρίμηνο είναι ο στόχος και μετά ας δούμε τι θα συμβεί», είπε ο Siu.

Πρόσθεσε ότι μια ασταθής αγορά θα μπορούσε να σημαίνει τελικά άντληση κεφαλαίων ελαφρώς χαμηλότερη από τον στόχο.

Τον Νοέμβριο, ο επικεφαλής της Animoca είχε αναφέρει σε μια συνέντευξη στο Nikkei ότι η εταιρεία σχεδιάζει να συγκεντρώσει έως και 2 δισ. δολάρια για το νέο fund, το οποίο θα συσταθεί σε συνεργασία με τον πρώην στέλεχος της Morgan Stanley, Homer Sun.

Οι επιπτώσεις της κατάρρευσης της FTX και της παγκόσμιας οικονομικής επιβράδυνσης έχουν κάνει τη συγκέντρωση κεφαλαίων πιο δύσκολη, αλλά ο Siu παραμένει αισιόδοξος ότι το ενδιαφέρον για τα κρυπτονομίσματα παραμένει.

Ορισμένες θυγατρικές της Animoca που υποστηρίζεται από τη Sequoia Capital έχουν συγκεντρώσει χρήματα ακόμη και κατά τη διάρκεια της υπόθεσης FTX, είπε ο Siu.

Η Animoca Brands, η οποία έχει μερίδια σε περισσότερες από 380 εταιρείες, δεν σχεδιάζει περαιτέρω άντληση κεφαλαίων για τον εαυτό της μετά την αποδοχή της επένδυσης της Temasek τον Σεπτέμβριο, είπε ο Siu.

Η εστίασή της είναι στην ανάπτυξη ενός οικοσυστήματος crypto-εταιρειών που θα χτίζουν το λεγόμενο Web3.

Η αναταραχή της αγοράς έπληξε τα έσοδα της Animoca λόγω της πτώσης των τιμών των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, είπε ο Siu. «Επειδή τα έσοδά μας βασίζονται σε crypto, θα επηρεαστούν και τα συνολικά έσοδα σε όρους fiat».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Στο ραντάρ διεθνών επενδυτών οι ελληνικές startups

Ακίνητα - Airbnb: Πού κυμαίνονται τιμές και πληρότητες για το τριήμερο των Φώτων

Η «προσωρινότητα» της πτώσης του πληθωρισμού

gazzetta
gazzetta reader insider insider