Zhao (Binance): Αφήσαμε την FTX να μεγαλώσει, πριν αρχίσουμε να θέτουμε ερωτήματα - Περισσότερη διαφάνεια στα crypto

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Zhao (Binance): Αφήσαμε την FTX να μεγαλώσει, πριν αρχίσουμε να θέτουμε ερωτήματα - Περισσότερη διαφάνεια στα crypto
Το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Binance ανακοίνωσε νέες λεπτομέρειες για το ταμείο ανάκαμψης του κλάδου, που στόχο έχει να στηρίξει τους «παίκτες» που επλήγησαν από τη χρεοκοπία της FTX.

«Αφήσαμε την FTX να παραμεγαλώσει, πριν αρχίσουμε να θέτουμε ερωτήματα», ήταν το αυτοκριτικό «παράπονο» του ιδρυτή της Binance, Changpeng Zhao, ο οποίος μίλησε στο Bloomberg TV σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από την κατάρρευση του ανταλλακτηρίου και πόσο χρειάζεται η αγορά να αμφισβητήσει τους μετέχοντες σε αυτή για να αποφύγει μια παρόμοια κατάσταση.

Ο Zhao προσέθεσε πως πλέον ακολουθεί την προσέγγιση να κάνει ερωτήσεις «πολύ νωρίτερα».

«Δεν σημαίνει επίθεση σε οποιονδήποτε από τους συναδέλφους του κλάδου μας. Θέλουμε απλώς να οικοδομήσουμε περισσότερη διαφάνεια και περισσότερο έλεγχο στον κλάδο», είπε.

Όταν ρωτήθηκε για την κατάσταση της αγοράς των crypto μετά την κατάρρευση της FTX και τις επιπτώσεις σε άλλες εταιρείες ως αποτέλεσμα, ο Zhao είπε ότι αναμένει να δει «λίγη μετάδοση».

«Όποτε ένας μεγάλος παίκτης πέφτει, ειδικά μια πλατφόρμα συναλλαγών, υπάρχουν πολλά άλλα άτομα ή ιδρύματα με χρήματα στην πλατφόρμα», πρόσθεσε.

Σε απάντηση στις ειδησεογραφικές αναφορές που περιστρέφονται γύρω από τον κίνδυνο της πτώχευσης της εταιρείας συναλλαγών κρυπτονομισμάτων Genesis, ο Zhao πρόσθεσε ότι ενδέχεται να υπάρξουν ακόμη μία ή δύο παρόμοιες περιπτώσεις.

«Κάθε φορά που υπάρχουν φαινόμενα ντόμινο, τα αποτελέσματα γίνονται μικρότερα, οπότε πιστεύω ότι συνολικά ο κλάδος είναι εντάξει, αλλά πιθανότατα θα υπάρξουν μερικά», πρόσθεσε.

Το fund για την διάσωση της αγοράς κρυπτονομισμάτων

Υπενθυμίζεται, πως η Binance ανακοίνωσε νέες λεπτομέρειες για το ταμείο ανάκαμψης του κλάδου, που στόχο έχει να στηρίξει τους «παίκτες» που επλήγησαν από τη χρεοκοπία της FTX.

Με ανάρτησή της σε blog, η Binance ανακοίνωσε ότι αρχικά θα αφιερώσει 1 δισ. δολάρια στο ταμείο. Ενδεχομένως να αυξήσει το ποσό στα 2 δισ. δολάρια κάποια στιγμή στο μέλλον «εάν προκύψει ανάγκη», πρόσθεσε η εταιρεία.

Ο CEO της Binance, Changpeng Zhao, μοιράστηκε δημόσια το ψηφιακό πορτοφόλι δείχνοντας το αρχικό ποσό που δεσμεύτηκε και σχολιάζοντας: «Το κάνουμε αυτό με με διαφάνεια». Τα δημόσια στοιχεία του blockchain δείχνουν ισοζύγιο περίπου 1 δισ. δολαρίων στο stablecoin BUSD της ίδιας της Binance.

Το BUSD είναι ένα stablecoin που εκδίδει η εταιρεία υποδομών blockchain Paxos και έχει εγκριθεί και ρυθμίζεται από την υπηρεσία Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών της Νέας Υόρκης.

Το Ταμείο είναι μια προσπάθεια της Binance να σώσει τη βιομηχανία των crypto μετά την κατάρρευση του ανταλλακτηρίου FTX του αμφιλεγόμενου επιχειρηματία Sam Bankman-Fried νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

Ο Zhao παρενέβη σαν σωτήρας της δοκιμαζόμενης βιομηχανίας, γεμίζοντας το κενό που άφησε ο Bankman-Fried, η εταιρεία του οποίου είχε αγοράσει ή επενδύσει σε μια σειρά από εταιρείες crypto.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Binance: Δημιουργεί fund 1 δισ. δολαρίων για την «σωτηρία» της αγοράς κρυπτονομισμάτων

Πάνω από 3 δισ. δολάρια τα χρέη της FTX στους δανειστές της 

Κρυπτονομίσματα: Σε χαμηλό εβδομάδας το bitcoin μετά την FTX

gazzetta
gazzetta reader insider insider