Κέρδη για τα crypto - Σχεδόν 4% πάνω το Bitcoin

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κέρδη για τα crypto - Σχεδόν 4% πάνω το Bitcoin
Πάντως, οι αναλυτές εμφανίζονται επιφυλακτικοί καθώς εκτιμούν πως ανάκαμψη είναι πρόσκαιρη.

Το Bitcoin και άλλα μεγάλα κρυπτονομίσματα σημειώνουν άνοδο την Τρίτη εν μέσω μιας γενικευμένης επιστροφής της όρεξης για «επικίνδυνα» στοιχήματα μεταξύ των επενδυτών.

Ωστόσο, οι αναλυτές προειδοποίησαν ότι τα κέρδη μπορεί να είναι βραχυπρόθεσμα, εν μέσω της δυσμενούς διεθνούς μακροοικονομικής συγκυρίας και της διαφαινόμενης υφεσιακής πορείας της παγκόσμιας οικονομίας.

Η τιμή του Bitcoin έχει αυξηθεί 3,79% στα 19.952 δολάρια, καθώς το επιδραστικότερο κρυπτονόμισμα της αγοράς απομακρύνεται από το χαμηλό των 18.000 δολαρίων της περασμένης εβδομάδας, αλλά παρέμεινε κάτω από το ψυχολογικό όριο των 20.000 δολαρίων.

«Το bitcoin κινείται ελαφρώς υψηλότερα καθώς τα επικίνδυνα περιουσιακά στοιχεία ενισχύονται από την ιδέα ότι οι κεντρικές τράπεζες δεν θα χρειαστεί να παραμείνουν τόσο επιθετικές με τη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής», δήλωσε ο Έντουαρντ Μόγια, αναλυτής στην Oanda.

Πέρα από το Bitcoin, το Ether -το δεύτερο μεγαλύτερο crypto- εκτινάχθηκε 4% στα 1.349 δολάρια. Τα μικρότερα tokens ήταν επίσης «πράσινα», με το Solana να αυξάνεται κατά 2% και το Cardano να κυμαίνεται 4% υψηλότερα. Τo Dogecoin και το Shiba δεν κινήθηκαν το ίδιο δυναμικά, σημειώνοντας κέρδη περίπου 1%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γιατί ο πληθωρισμός θα διαρκέσει παραπάνω στην Ευρώπη από ό,τι στις ΗΠΑ - Οικονομολόγος αναλύει

NFΤ: Βουτιά για τις πωλήσεις στο γ' τρίμηνο, στο -60% σε σχέση με το β' τρίμηνο

Κιμ Καρντάσιαν: Πρόστιμο $1,26 εκατ. επειδή προωθούσε κρυπτονομίσματα - Υποχρεωτική «αποχή» για 3 χρόνια 

gazzetta
gazzetta reader insider insider