Πάλτροου, Μπίμπερ και Snoop Dog είναι μεταξύ των σελέμπριτις που επενδύουν στην crypto startup MoonPay

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πάλτροου, Μπίμπερ και Snoop Dog είναι μεταξύ των σελέμπριτις που επενδύουν στην crypto startup MoonPay
Περίπου 60 επώνυμοι καλλιτέχνες και σελέμπριτις επενδύουν στην fintech startup MoonPay.

Τι κοινό έχουν ο Τζάστιν Μπίμπερ, η Γκουίνεθ Πάλτρου, ο Snoop Dog και ο Άστον Κούτσερ; Εκτός από την αναγνωρισιμότητα του ονόματος τους, είναι το γεγονός πως βρίσκονται μεταξύ των περίπου 60 νέων επενδυτών που αποφάσισαν να χρηματοδοτήσουν την fintech startup MoonPay.

Στη λίστα των επενδυτών μπορεί να βρει κανείς διάσημους μουσικούς και ηθοποιούς, όπως η Κέιτ Χάντσον, ο Drake, ο Μάθιου Μακόναχι, η Πάρις Χίλτον και άλλους, ενώ συνολικά εκτιμάται πως επένδυσαν περί τα 87 εκατ. δολάρια, «συμπληρώνοντας» την χρηματοδότηση ύψους 555 εκατ. δολαρίων που είχαν ανακοινώσει οι Tiger Global και Coatue.

Σύμφωνα με το CNBC, η αξία της startup, που επιτρέπει στους χρήστες της να αγοράσουν και να πουλάνε κρυπτονομίσματα χρησιμοποιώντας παραδοσιακά μέσα, όπως πιστωτικές κάρτες και τραπεζικές μεταφορές, εκτιμάται στα 3,4 δισ. δολάρια.

Πέρα από crypto συναλλαγές μέσα από το λογισμικό της MoonPay, η εταιρεία πουλάει την τεχνολογία της σε άλλες επιχειρήσεις, όπως την πλατφόρμα Bitcoin.com και το NFT marketplace OpenSea.

Στα σχέδια της εταιρείας είναι η δημιουργία νέων προϊόντων και η επέκταση των υπηρεσιών της, καθώς και η είσοδος της στην χρηματιστηριακή αγορά.

«Έχουμε βλέψεις να γίνουμε τελικά μια εισηγμένη εταιρεία» είχε δηλώσει στο παρελθόν ο συνιδρυτής και CEO της MoonPay, Ivan Soto-Wright μιλώντας στο CNBC.

Η MoonPay δηλώνει πως είναι κερδοφόρα από το 2019, όταν λάνσαρε την πλατφόρμα της και παρέχει τις υπηρεσίες της σε περισσότερους από 10 εκατομμύρια πελάτες σε 160 χώρες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η μεγαλύτερη ληστεία σε crypto: Χάκερς έκλεψαν άνω των 600 εκατ. δολαρίων από blockchain

Η Apple εξαγόρασε την βρετανική fintech startup Credit Kudos έναντι 150 εκατ. δολαρίων

Metaverse: Η Alibaba ηγείται επενδυτικού γύρου 60 εκατ. δολαρίων για την startup γυαλιών AR, Nreal

gazzetta
gazzetta reader insider insider