NFT με ταύρους της Wall Street πάνω σε πυραύλους έγιναν sold out σε 32 λεπτά

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
NFT με ταύρους της Wall Street πάνω σε πυραύλους έγιναν sold out σε 32 λεπτά
O ζωγράφος Cam Rackam παρακολούθησε με δέος τη συλλογή του με τα NFT 10.000 ταύρων της Wall Street να γίνεται εν ριπή οφθαλμού sold out τον Οκτώβριο του περασμένου έτους.

O ζωγράφος Cam Rackam παρακολούθησε με δέος τη συλλογή του με τα NFT 10.000 ταύρων της Wall Street να γίνεται αμέσως sold out τον Οκτώβριο του περασμένου έτους.

Μέσα στα πέντε πρώτα λεπτά της κυκλοφορίας της συλλογής που στόχευε κυρίως στους traders λιανικής που προκάλεσαν τη φρενίτιδα της GameStop, πουλήθηκαν 1000 από τους πολύχρωμους ταύρους που επέβαιναν σε διαστημικούς πυραύλους. Μέσα στα πρώτα 8 λεπτά, είχε πουληθεί η μισή συλλογή. Μέσα σε 32 λεπτά είχε γίνει sold out.

«Έπινα σαμπάνια, κάπνιζα το πούρο μου στο σπίτι και έπαθα σοκ, να ξέρετε, έπαθα σοκ», είπε ο Rackam. «Ήμουν καλλιτέχνης εδώ και 20 χρόνια... και ξαφνικά, εν ριπή οφθαλμού, όλος ο σχεδιασμός και η σκληρή δουλειά απέδωσαν μονομιάς».

Οι τέσσερις ιδρυτές του λογαριασμού στο Instagram Wall Street Memes -ο οποίος είναι εμπνευσμένος από το εξαιρετικά δημοφιλές Wall Street Bets που έχει πιστωθεί το φαινόμενο των meme μετοχών- άντλησαν περίπου 2,5 εκατομμύρια δολάρια από την αρχική πώληση και εξακολουθούν να παίρνουν δικαιώματα από συλλέκτες NFT που κάνουν συναλλαγές με τους ταύρους. Η χαμηλότερη τιμή για έναν ταύρο είναι τώρα περίπου 0,2 ether ή περίπου 638 δολάρια, σύμφωνα με την OpenSea.

Τα NFTs, που είναι ψηφιακά έργα τέχνης που αποθηκεύονται στο ethereum ή στο blockchain, παρουσιάζουν σε μορφή καρτούν το εμβληματικό άγαλμα του ταύρου που βρίσκεται έξω από το χρηματιστήριο της Wall Street. Υποτίθεται ότι αντικατοπτρίζουν την αισιοδοξία για τη χρηματιστηριακή αγορά. Ή όπως προτιμούν να το θέτουν οι traders λιανικής «οι μετοχές πάνε μόνο πάνω».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider