Bitcoin: Κάτω από τα 42.000 δολάρια, στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Bitcoin: Κάτω από τα 42.000 δολάρια, στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο
Συνεχίζει την πτωτική του πορεία το bitcoin την Παρασκευή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 15:16

Συνεχίζει την πτωτική του πορεία το bitcoin την Παρασκευή, χάνοντας το επίπεδο των 42.000 δολαρίων, για να φτάσει σε επίπεδο που έχει να δει από τον Σεπτέμβριο.

Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα βρέθηκε να υποχωρεί έως και 4,9% στο χαμηλό τριών μηνών των 41.008 δολαρίων, που αντιστοιχεί σε βουτιά περίπου 40% από το ρεκόρ κοντά στα 69.000 δολάρια που πέτυχε στις 10 Νοεμβρίου. Αυτή την ώρα υποχωρεί 2% στα 42.204 δολάρια.

Το ether, το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα, βρέθηκε να υποχωρεί έως 8,3%, στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 30 Σεπτεμβρίου. Αυτή την ώρα καταγράφει απώλειες 4,84% στα 3.215 δολάρια. Πτώση 8% σημειώνει το Solana.

Την πτώση πυροδότησαν τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Federal Reserve που δημοσιεύτηκαν την Τετάρτη και έδειξαν ότι είναι πιθανό οι αυξήσεις των επιτοκίων να έρθουν πιο σύντομα και πιο επιθετικά αλλά και να αρχίσει η συρρίκνωση του ισολογισμού της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ.

«Η πρόθεση της Fed να μειώσει τον ισολογισμό της στο α' τρίμηνο του 2022 είναι η κύρια αιτία αυτού του selloff», ανέφεραν σε note της Πέμπτης οι στρατηγικοί αναλυτής της Fundstrat. «Δυστυχώς, δεν διαφαίνεται κάποια άμεση στήριξη πάνω από το χαμηλό του Σεπτεμβρίου στα 39.573 δολάρια».

Γιατί φρέναρε το bitcoin τις τελευταίες εβδομάδες

To bitcoin κέρδισε περίπου 60% το περασμένο έτος, υπεραποδίδοντας έναντι άλλων τάξεων παγίων χάρη σε ένα αφήγημα που περιλάμβανε τη θεσμική υιοθέτηση του κρυπτονομισμάτος, την προστασία από τον πληθωρισμό και τη διαφοροποίηση των επενδύσεων. Τις τελευταίες εβδομάδες, ωστόσο, το bitcoin παρουσιάζει πτωτική τάση, εν μέσω ευρύτερης μεταβλητότητας στις αγορές. Η επιτάχυνση του πληθωρισμού ωθεί τις κεντρικές τράπεζες στη σύσφιξη της πολιτικής τους, που με τη σειρά του απειλεί να περιορίσει την ευνοϊκή ρευστότητα για μια ευρεία γκάμα assets.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Bitcoin: Απώλειες 80 δισ. δολαρίων από την αρχή της χρονιάς

gazzetta
gazzetta reader insider insider