Κρυπτονομίσματα
17-12-2021 | 10:18

Η Goldman Sachs λέει ότι το metaverse πρέπει να λειτουργεί σε blockchain

Newsroom
Μοιράσου το
Goldman Sachs: Στην «καρδιά» του Metaverse το blockchain
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Στο επίκεντρο του Metaverse θα βρίσκεται η τεχνολογία blockchain και κρυπτογράφησης, σύμφωνα με τη Goldman Sachs, καθώς θα επιτρέπει στους χρήστες να κατέχουν με ασφάλεια ψηφιακά αντικείμενα σε διαφορετικούς εικονικούς κόσμους.

Οι αναλυτές της Goldman Sachs, με επικεφαλής τον Rod Hall, προανήγγειλαν πως η τεχνολογία blockchain είναι «μία από τις τεχνολογικές τάσεις που θα προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση» από όταν ξεκίνησε το διαδίκτυο. Αξίζει να σημειωθεί πως το metaverse αναφέρεται σε εικονικούς κόσμους στους οποίους οι άνθρωποι, με τη μορφή avatars, μπορούν να παίξουν, να εργαστούν, να κοινωνικοποιηθούν και να ασχοληθούν με το ηλεκτρονικό εμπόριο.

Τον Οκτώβριο, το Facebook ανακοίνωσε ότι άλλαζε το όνομά του σε Meta και θα εστίαζε στη δημιουργία εικονικών κόσμων, που σύμφωνα με το FB θα αποτελέσει το μέλλον του Διαδικτύου.

Τα gaming metaverses με έμφαση στα crypto όπως το «Axie Infinity» και το «The Sandbox» έχουν προσελκύσει αρκετούς χρήστες τον τελευταίο καιρό, καθώς επιτρέπουν στους παίκτες να δημιουργούν και να ανταλλάσσουν αντικείμενα με τη μορφή NFTs - τύπους ασφαλών συλλεκτικών στοιχείων κρυπτογράφησης - και έχουν να οικονομίες εντός του παιχνιδιού που χρησιμοποιούν κρυπτονομίσματα.

Οι αναλυτές της Goldman είπαν ότι η τεχνολογία κρυπτογράφησης πρέπει να βρίσκεται στο επίκεντρο της ανάπτυξης των metaverses επειδή επιτρέπει στους χρήστες να κατέχουν με ασφάλεια περιουσιακά στοιχεία ή αντικείμενα και να τα τοποθετούν σε διαφορετικές πλατφόρμες χωρίς την ανάγκη άδειας κάποιας κεντρικής αρχής.

Για παράδειγμα, το «The Sandbox» εκτελείται στο δίκτυο κρυπτογράφησης του Ethereum, το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να αγοράζουν και να πουλούν γη εντός παιχνιδιού και NFT σε ανταλλακτήρια εκτός του metaverse, όπως το OpenSea.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.