Ο Τσάρλι Μάνγκερ εύχεται τα κρυπτονομίσματα να μην είχαν «εφευρεθεί ποτέ» και θαυμάζει την Κίνα που τα απαγόρευσε

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο Τσάρλι Μάνγκερ εύχεται τα κρυπτονομίσματα να μην είχαν «εφευρεθεί ποτέ» και θαυμάζει την Κίνα που τα απαγόρευσε
Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Τσάρλι Μάνγκερ εξακολουθεί να μην είναι λάτρης των κρυπτονομισμάτων.

Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Τσάρλι Μάνγκερ εξακολουθεί να μην είναι λάτρης των κρυπτονομισμάτων.

«Μακάρι να μην είχαν εφευρεθεί ποτέ», είπε ο Μάνγκερ στο συνέδριο Sohn στο Σίδνεϊ την Παρασκευή, σύμφωνα με το The Australian Financial Review.

«Θαυμάζω τους Κινέζους, νομίζω ότι πήραν τη σωστή απόφαση, που ήταν απλώς να τα απαγορεύσουν» πρόσθεσε ο Μάνγκερ.

Φέτος, το ενδιαφέρον για τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία αυξήθηκε, με την αγορά κρυπτονομισμάτων να ξεπερνά τον Νοέμβριο ως αξία τα 3 τρισ. δολάρια και τα κορυφαία νομίσματα, όπως το bitcoin, να σημειώνουν ρεκόρ.

Αυτή δεν είναι καινούρια στάση για τον 97χρονο αντιπρόεδρο της Berkshire Hathaway. Τον Μάιο, κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίασης Q&A στην ετήσια συνέλευση των μετόχων της Berkshire, ο Μάνγκερ είπε ότι η αντιπάθειά του για το bitcoin αυξήθηκε εν μέσω της πανδημίας Covid-19.

«Φυσικά και μισώ την επιτυχία του bitcoin», είπε. «Δεν καλωσορίζω ένα νόμισμα που είναι τόσο χρήσιμο για απαγωγείς και εκβιαστές και ούτω καθεξής, ούτε μου αρέσει απλώς να μετακινώ σιγά σιγά από το πλεόνασμα των δισεκατομμυρίων δολαρίων σε κάποιον που εφηύρε ένα νέο χρηματοοικονομικό προϊόν από το τίποτα».

«Νομίζω, για να είμαι ειλικρινής, ότι όλη η καταραμένη ανάπτυξη είναι αηδιαστική και αντίθετη με τα συμφέροντα του πολιτισμού», πρόσθεσε ο Μάνγκερ.

Φυσικά, οι υποστηρικτές του bitcoin θα διαφωνούσαν με τον Μάνγκερ. Πιστεύουν ότι το bitcoin είναι ένα απόθεμα αξίας που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αντιστάθμιση του πληθωρισμού. Θα επιχειρηματολογούσαν ότι το bitcoin είναι ένα υγιές χρηματοπιστωτικό σύστημα peer-to-peer.

Αλλά ο Μάνγκερ επικρίνει συνεχώς το bitcoin για την εξαιρετική του αστάθεια.

«Είναι στην πραγματικότητα ένα τεχνητό υποκατάστατο του χρυσού. Και αφού δεν αγοράζω ποτέ χρυσό, δεν αγοράζω ποτέ bitcoin», είχε πει ο Μάνγκερ στην ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων της Daily Journal τον Φεβρουάριο. «Το bitcoin μου θυμίζει αυτό που είπε ο Όσκαρ Ουάιλντ για το κυνήγι αλεπούς. Ένα «αβίωτο προς άγραν του αβρώτου».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Βουτιά άνω του 20% για το bitcoin - Η τιμή έχασε 10.000 δολάρια σε 24 ώρες

gazzetta
gazzetta reader insider insider