Κρυπτονομίσματα
26-11-2021 | 14:13

Ο διοικητής της BoE ανησυχεί με την υιοθέτηση του bitcoin από το Ελ Σαλβαδόρ

Newsroom
Μοιράσου το
Ο διοικητής της BoE ανησυχεί με την υιοθέτηση του bitcoin από το Ελ Σαλβαδόρ
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας Άντριου Μπέιλι εξέφρασε τις ανησυχίες του για την υιοθέτηση του bitcoin από το Ελ Σαλβαδόρ ως νόμιμο μέσο συναλλαγών μετά και την ανακοίνωση του Προέδρου Ναγίμπ Μπουκέλε ότι ιδρύεται η πόλη του bitcoin.

O Μπέιλι υποστήριξε ότι η απόφαση του Ελ Σαλβαδόρ να υιοθετήσει το bitcoin ως νόμισμα είναι ανησυχητική επειδή οι καταναλωτές είναι πιθανό να υποφέρουν από τη ραγδαία μεταβλητότητα του κρυπτονομίσματος.

Ενώ κυμαινόταν στα περίπου 43.000 δολάρια την πρώτη μέρα που το Ελ Σαλβαδόρ υιοθέτησε το bitcoin, η τιμή αναρριχήθηκε σε νέο ιστορικό υψηλό, πάνω από τα 68.000 δολάρια στις 9 Νοεμβρίου και έκτοτε υποχώρησε σημαντικά, φτάνοντας σήμερα στα 54.526 δολάρια.

«Με ανησυχεί που μια χώρα το έχει επιλέξει ως εθνικό της νόμισμα», είπε ο Μπέιλι σε ομιλία του στην ένωση φοιτητών του Πανεπιστημίου Κέιμπριτζ

Ο διοικητής αμφισβήτησε, επίσης, το εάν οι πολίτες του Ελ Σαλβαδόρ αντιλαμβάνονται τη φύση και τη μεταβλητότητα του bitcoin, κάτι που προκαλεί μεγάλη ανησυχία.

Ο Μπέιλι επικαλέστηκε, επίσης, μια νέα δήλωση για το Ελ Σαλβαδόρ του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, που είναι υπεύθυνο για τον εντοπισμό των κινδύνων στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα. Η δήλωση, που δημοσιοποιήθηκε τη Δευτέρα, υπογραμμίζει τους «σημαντικούς κινδύνους» που εγείρει το bitcoin ως επίσημο νόμισμα αλλά και οι συναλλαγές σε bitcoin στο Ελ Σαλβαδόρ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

MUST READ

Ετοιμάζεται η πρώτη «πόλη του Bitcoin» - Θα τροφοδοτείται από ένα ηφαίστειο