Θύμα της αφρικανικής μετάλλαξης και το bitcoin -Βουτιά 20% από το ρεκόρ του

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Θύμα της αφρικανικής μετάλλαξης και το bitcoin -Βουτιά 20% από το ρεκόρ του
Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο βρέθηκε να υποχωρεί έως και 7,5% στα 54.430,35 δολάρια την Παρασκευή. 

Τελευταία ενημέρωση 17.03

Πτώση 20% από το ιστορικό υψηλό που πέτυχε νωρίτερα αυτόν τον μήνα καταγράφει το bitcoin καθώς η νέα παραλλαγή του κορονοϊού ωθεί τους επενδυτές να εγκαταλείψουν τα assets υψηλού κινδύνου.

Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο βρέθηκε να υποχωρεί έως και 7,5% στα 54.558,35 δολάρια το απόγευμα της Παρασκευής (ώρα Ελλάδας). To ether, το δεύτερο μεγαλύτερο ψηφιακό νόμισμα, έχασε 9,5% στα 4.089 δολάρια, ενώ ο ευρύτερος δείκτης κρυπτονομισμάτων Bloomberg Galaxy Crypto έχασε 4%.

Το νέο στέλεχος που εντοπίστηκε στη Νότια Αφρική πυροδότησε ρευστοποιήσεις στις αγορές με τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια να καταγράφουν τη μεγαλύτερη πτώση από τον Ιούλιο αλλά και τις αναδυόμενες αγορές να βρίσκονται στο «κόκκινο».

Το bitcoin έχει δεχτεί πιέσεις από όταν πέτυχε ρεκόρ στα σχεδόν 69.000 δολάρια νωρίτερα αυτόν τον μήνα χάρη στον ενθουσιασμό για το πρώτο αμερικανικό ETF που στηρίζεται σε futures του ψηφιακού asset. Μέχρι την τρέχουσα εβδομάδα, οι αναλυτές επικαλούνταν διάφορα εμπόδια για την αγορά κρυπτονομισμάτων όπως η απαίτηση των ΗΠΑ για δήλωση φόρων από τα ψηφιακά νομίσματα αλλά και η εντεινόμενη ρυθμιστική καταστολή της Κίνας. Πλέον, η προοπτική μιας νέας, πιο μεταδοτικής μετάλλαξης του κορονοϊού απειλεί να μειώσει τη ρευστότητα αλλά και τη διάθεση ανάλυψης ρίσκου στη βιομηχανία των crypto.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ευρώπη: Τρομάζει τις αγορές η αφρικανική μετάλλαξη -Στο «κόκκινο» όλοι οι δείκτες

gazzetta
gazzetta reader insider insider