CEO της Ripple: Το Dogecoin δεν είναι καλό για την αγορά των κρυπτονομισμάτων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
CEO της Ripple: Το Dogecoin δεν είναι καλό για την αγορά των κρυπτονομισμάτων
Το dogecoin βασίζεται στο meme ενός σκύλου ράτσας Shiba Inu το οποίο έγινε viral στο διαδίκτυο το 2013, και σύμφωνα με το CNBC τον Μάιο του 2021 έφτασε να έχει κεφαλαιοποίηση έως και 88 δισ. δολάρια.

Ο πληθωρισμός δημιουργεί «ούριο άνεμο» για το bitcoin και τον τομέα των κρυπτονομισμάτων σύμφωνα με τον CEO της Ripple, Brad Garlinghouse, όμως προειδοποιεί πως το dogecoin δεν είναι «καλό» για την crypto αγορά.

«Δεν έχω πειστεί... πως το dogecoin είναι καλό για την αγορά των κρυπτονομισμάτων» δήλωσε ο ίδιος και αργότερα πρόσθεσε πως το συγκεκριμένο κρυπτονόμισμα «δημιουργήθηκε ως ένα αστείο και μετά έλαβε κάποια ώθηση από ορισμένους διάσημους ανθρώπους όπως ο Έλον Μασκ».

Το dogecoin βασίζεται στο meme ενός σκύλου ράτσας Shiba Inu το οποίο έγινε viral στο διαδίκτυο το 2013, και σύμφωνα με το CNBC τον Μάιο του 2021 έφτασε να έχει κεφαλαιοποίηση έως και 88 δισ. δολάρια.

Πλέον είναι το 10ο μεγαλύτερο ψηφιακό νόμισμα με αγοραία αξία σχεδόν 30 δισ. δολάρια, σύμφωνα με στοιχεία του CoinMarketCap.

«Το dogecoin έχει μια πληθωριστική δυναμική από μόνο του κάτι που με κάνει διστακτικό να το αγοράσω» πρόσθεσε ο Garlinghouse.

Δεν υπάρχουν αυστηρά όρια για την συνολική προσφορά του dogecoin στην αγορά, το οποίο το διαφοροποιεί από άλλα δημοφιλή κρυπτονομίσματα, με τον Garlinghouse να τονίζει πως ο αυξανόμενος πληθωρισμός έχει ανεβάσει τα επιτόκια στα κρυπτονομίσματα και επανέφερε το bitcoin στο προσκήνιο.

«Βλέπουμε πληθωρισμό που είχαμε να δούμε δεκαετίες» δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως «όταν οι άνθρωποι ανησυχούν για τις καταθέσεις τους στα σταθερά νομίσματα που μπορεί να επηρεάζονται από τον πληθωρισμό και να χάνουν την αξία τους, σκέφτονται το 'πώς μπορώ να έχω άλλα assets που δεν θα έχουν την ίδια δυναμική'».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ο ιδρυτής του dogecoin εξηγεί γιατί δεν θέλει τα κρυπτονομίσματα: «Ελέγχονται από ένα ισχυρό καρτέλ πλουσίων»

Shiba Inu: Ξεπέρασε το Dogecoin και μπήκε στο top-10 των crypto με μεγαλύτερη αξία

gazzetta
gazzetta reader insider insider