NFTs: Το «Doge» πουλήθηκε έναντι 4 εκατ. δολαρίων, όμως ο καθένας μπορεί να πάρει... μερίδιο με 1 δολάριο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
NFTs: Το «Doge» πουλήθηκε έναντι 4 εκατ. δολαρίων, όμως ο καθένας μπορεί να πάρει... μερίδιο με 1 δολάριο
Αν και οι περισσότεροι επενδυτές δεν μπορούν να πληρώσουν 4 εκατ. δολάρια για το NFT, ο καθένας έχει τη δυνατότητα να αποκτήσει ένα μικρό... κομμάτι του ψηφιακού έργου τέχνης, με λιγότερα από 1 δολάριο.

Το... θρυλικό meme «Doge» από το 2010, είναι η του shiba inu σκύλου, ονόματι Kabosu και αποτέλεσε έμπνευση για τη δημιουργία του κρυπτονομίσματος dogecoin. Τον περασμένο Ιούνιο αυτό το meme πωλήθηκε ως NFT έναντι 4 εκατ. δολαρίων.

Για κάποιους αυτό το ποσό μοιάζει εξωφρενικό για να αποκτήσει κανείς την κυριότητα μίας απλής... εικόνας, όμως το συγκεκριμένο meme δημιούργησε μία τεραστίων διαστάσεων διαδικτυακή κοινότητα και το dogecoin είναι ένα κρυπτονόμισμα που βρίσκεται μεταξύ των κορυφαίων της αγοράς, με την υποστήριξη δισεκατομμυριούχων, όπως ο Έλον Μασκ και ο Μαρκ Κιούμπαν.

Αν και οι περισσότεροι επενδυτές δεν μπορούν να πληρώσουν 4 εκατ. δολάρια για το NFT, ο καθένας έχει τη δυνατότητα να αποκτήσει ένα μικρό... κομμάτι του ψηφιακού έργου τέχνης, με λιγότερα από 1 δολάριο, χάρη στην PleasrDAO. Η συλλογικότητα που απέκτησε το Doge τον Ιούνιο πουλάει τμήματα του έργου με την μέθοδο του Fractionalization, ξεκινώντας από σήμερα, Τετάρτη.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μπουν στην πλατφόρμα Fractional.art, όπου διατίθενται tokens DOG, όπου ο καθένας μπορεί να αποκτήσει όσα.... αντέχει το crypto πορτοφόλι του καθενός.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ο ιδρυτής του dogecoin εξηγεί γιατί δεν θέλει τα κρυπτονομίσματα: «Ελέγχονται από ένα ισχυρό καρτέλ πλουσίων»

Ποιες τράπεζες επενδύουν σε κρυπτονομίσματα και blockchain εταιρείες;

Τα NFT's αλλάζουν τους όρους στην αγορά τέχνης - Τι είναι το Fractionalization

gazzetta
gazzetta reader insider insider