Η έδρα των Λος Άντζελες Λέικερς μετονομάζεται από την Crypto.com, για 700 εκατ. δολάρια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η έδρα των Λος Άντζελες Λέικερς μετονομάζεται από την Crypto.com, για 700 εκατ. δολάρια
Η μετονομασία του γηπέδου της ιστορικής ομάδας του NBA θα γίνει ανήμερα των Χριστουγέννων, στο ντέρμπι με τους Μπρούκλιν Νετς.

Μια από τις μεγαλύτερες εμπορικές συμφωνίας της αγοράς των κρυπτονομισμάτων με το χώρο του επαγγελματικού αθλητισμού έγινε γνωστή, καθώς το Crypto.com συμφώνησε με τους Λος Άντζελες Λέικερς για μετονομασία του γηπέδου τους, έναντι 700 εκατ. δολαρίων.

Η συμφωνία μεταξύ της Crypto.com και του Anschutz Entertainment Group, που κατέχει το -μέχρι σήμερα- Staples Center και τους γύρω εμπορικούς χώρους του γηπέδου, έκλεισε την Τρίτη, με το CNBC να μεταφέρει πως το deal ανήλθε σε 700 εκατ. δολάρια, χωρίς να έχουν υπάρξει επίσημες ανακοινώσεις για τη συμφωνία.

Η μετονομασία του γηπέδου της ιστορικής ομάδας του NBA θα γίνει ανήμερα των Χριστουγέννων, στο ντέρμπι με τους Μπρούκλιν Νετς, ενώ ακόμα δεν γίνει γνωστή η ονομασία που θα δοθεί στο γήπεδο.

Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες οικονομικά συμφωνίας μετονομασίας στην ιστορία του αμερικανικού επαγγελματικού αθλητισμού.

Τον Σεπτέμβριο του 2021, οι Λος Άντζελες Κλίπερς, συμφώνησαν για σχετικό deal 500 εκατ. δολαρίων με την fintech εταιρεία Intuit, ενώ το 2016 οι Γκόλντεν Στέϊτ Γουόριορς είχαν υπογράψει 20ετή συμφωνία με την Chase Bank για 300 εκατ. δολάρια.

Σημειώνεται πως το 1999 η Staples είχε υπογράψει 20ετή συμφωνία με τους Λέικερς για 116 εκατ. δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Οι «nonbankable» επιχειρήσεις και ο ρόλος των Fintech

gazzetta
gazzetta reader insider insider