Ελ Εριάν: Είχα αγοράσει Bitcoin - Πότε θα τοποθετούμουν ξανά

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ελ Εριάν: Είχα αγοράσει Bitcoin - Πότε θα τοποθετούμουν ξανά
Οι αναλυτές έχουν επισημάνει τους φόβους για τον πληθωρισμό και την έναρξη του πρώτου ETF που σχετίζεται με το Βitcoin ως βασικούς παράγοντες που οδηγούν στο ράλι.

Και όμως ο διάσημος οικονομολόγος Μοχάμεντ Ελ Εριάν σε συνέντευξη του στο CNBC δήλωσε πως είχε αγοράσει Bitcoin πριν μερικά χρόνια και πιο συγκεκριμένα το 2018.

Την περιόδο εκείνη το ισχυρό κρυπτονόμισμα είχε βουλιάξει στα 3.000 δολάρια μέτα από ένα ισχυρό ράλι που το είχε φτάσει στα 19.000 δολάρια ένα χρόνο νωρίτερα.

Ο επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος της Allianz αποκάλυψε ότι αγόρασε μια απροσδιόριστη ποσότητα Βitcoin, δηλώνοντας μάλιστα πως ένιωσε υποχρεωμένος να το αγοράσει. «Είχα αυτό το επίπεδο, είχα ένα σημείο εισόδου» ανέφερε ο Ελ Εριάν.

Στη συνέχεια διατήρησε τη θέση αυτή μέχρι τα τέλη του 2020, όταν το Bitcoin ανέκτησε το επίπεδο των 19.000 δολάριων. Λίγους μήνες αργότερα, το Bitcoin επέκτεινε την έντονη ​​πορεία του, φτάνοντας σε υψηλό, πάνω από τα 60.000 δολάρια.

Οι αναλυτές έχουν επισημάνει πως οι φόβοι για τον πληθωρισμό και η έναρξη του πρώτου ETF που σχετίζεται με το Βitcoin αποτελούν βασικούς παράγοντες που οδηγούν στο ράλι.

Πότε να αγοράσετε ξανά

Ο Ελ Εριάν κατηγοριοποιεί τους επενδυτές Βitcoin σε αυτούς που βρίσκονται σε αυτό για μεγάλο χρονικό διάστημα, θεσμικούς επενδυτές και χαρτοφυλάκια που επιζητούν έντονη διαφοροποιήση στα χαρτοφυλάκιά τους και «κερδοσκόπους» στο καθημερινό trading.

Ο οικονομολόγος είπε ότι θα αισθανόταν άνετα να αγοράσει ξανά μόνο όταν κάποιοι από τους κερδοσκόπους στην αγορά, έμεναν εκτός. Οι δύο πρώτοι τύποι επενδυτών, σύμφωνα με τον ίδιο, αποτελούν «πραγματικά ισχυρά θεμέλια για αυτήν την αγορά σε μακροπρόθεσμο επίπεδο».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider