Ισχυρές απώλειες για το bitcoin - Κάτω από τα 59.000 δολάρια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ισχυρές απώλειες για το bitcoin - Κάτω από τα 59.000 δολάρια
Το ethereum υποχωρεί κάτω από τα 4.200 δολάρια για τη δεύτερη μέρα της εβδομάδας.

Έντονη πτώση καταγράφουν οι τιμές του bitcoin και των υπόλοιπων μεγάλων κρυπτονομισμάτων για την Τρίτη, υποχωρώντας από τα επίπεδα ρεκόρ.

Ειδικότερα, το πρωί της Τρίιτης (ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με τα στοιχεία του Coinbase, το bitcoin υποχωρεί 9,68% στα 58.967 δολάρια.

Το άλλο μεγάλο κρυπτονόμισματα, το ether, γράφει απώλειες 11,38%% στα 4.157 δολάρια.

Σύμφωνα με το CNBC, δεν είναι ξεκάθαρες οι αιτίες για το αρνητικό κλίμα στην αγορά των κρυπτονομισμάτων, με την εθνική επιτροπή ανάπτυξης και μεταρρυθμίσεων της Κίνας να αναφέρει νωρίτερα την Τρίτη πως θα συνεχίσει τις προσπάθειες για «καθάρισμα» των εξορύξεων κρυπτονομισμάτων στην ασιατική χώρα.

Υπενθυμίζεται πως εντός του τρέχοντος έτους η Κίνα έχει λάβει σωρεία μέτρων ενάντια στην εξόρυξη κρυπτονομισμάτων λόγω της μεγάλης ποσότητας ενέργειας που αυτή καταναλώνει.

Όπως αναφέρει το CNBC, αν και δεν είναι η πρώτη φορά που το Πεκίνο τηρεί σκληρή στάση έναντι των κρυπτονομισμάτων, η όποια προσπάθεια αυστηρότερης ρύθμισης και «φρένου» στην εναλλακτική αυτή αγορά που αναπτύσσεται ραγδαία πυροδοτεί αναταράξεις.

Πρόκειται για άκρως ευμετάβλητα στοιχεία ενεργητικού, πουν έχουν συνηθίσει να βλέπουν τις τιμές τους να θυμίζουν ασανσέρ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Apple: Ο Τιμ Κουκ παραδέχτηκε ότι έχει επενδύσει σε bitcoin και ethereum

gazzetta
gazzetta reader insider insider