Έλον Μασκ: To αινιγματικό tweet στα κινέζικα και ο «χρησμός» για τα crypto

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έλον Μασκ: To αινιγματικό tweet στα κινέζικα και ο «χρησμός» για τα crypto
Μπορεί η τελευταία ανάρτηση του Έλον Μασκ στο Twitter να μην αναφερόταν ευθέως στην αγορά των κρυπτονομισμάτων, ωστόσο ήταν αρκετή ώστε να κινητοποιήσει εκατομμύρια χρήστες ανά τον κόσμο.

Μπορεί η τελευταία ανάρτηση του Έλον Μασκ στο Twitter να μην αναφερόταν ευθέως στην αγορά των κρυπτονομισμάτων, ωστόσο ήταν αρκετή ώστε να κινητοποιήσει εκατομμύρια χρήστες ανά τον κόσμο, οι οποίοι προσπαθούν να αποκωδικοποιήσουν το μήνυμα που ανέβασε στα social media ο πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη.

Πιο αναλυτικά, ο συνιδρυτής της Tesla και κάτοχος μίας περιουσίας που ξεπερνά πλέον τα 300 δισ. δολάρια, προκάλεσε φρενίτιδα στους ακολούθους του κυρίως στην Κίνα, μετά την απόφασή του να δημοσιεύσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ένα κινεζικό ποίημα, την σημασία του οποίου προσπαθούν να κατανοήσουν όσοι εκλαμβάνουν κάθε του ανάρτησε ως επενδυτικό χρησμό.

Μία σύντομη εκδοχή του κινεζικού ποιήματος "Seven Steps Verse", που αναφέρεται στην εποχή των Τριών Βασιλείων και στις διαμάχες για την εξουσία στην Κίνα, αναρτήθηκε στους λογαριασμούς που διατηρεί ο Μασκ σε Twitter και Weibo (καθώς στην Κίνα έχει απαγορευτεί η πρόσβαση στο Twitter), έχοντας προβληθεί συνολικά από περισσότερους από 100 εκατ. ανθρώπους, χωρίς ωστόσο κανείς να μπορεί να πει με βεβαιότητα «τι εννοεί ο ποιητής».

Κι αυτό διότι, ο επικεφαλής της Tesla είναι γνωστός για τους «χρησμούς» που δίνει συχνά-πυκνά στα social media, κυρίως σε ό,τι έχει να κάνει με τις επενδυτικές του κινήσεις στην αγορά των κρυπτονομισμάτων.

Έτσι, πολλοί ήταν όσοι, πίσω από την ανάρτηση του Έλον Μασκ, «είδαν» μία αλληγορία της κατάστασης που επικρατεί μεταξύ του dogecoin και του shiba inu, των δύο κρυπτονομισμάτων που έχουν μονοπωλήσει με τις επιδόσεις τους το ενδιαφέρον της αγοράς την τελευταία εβδομάδα, ενώ λιγότεροι θεώρησαν ότι πρόκειται για ακόμα ένα επεισόδιο της κόντρας του δισεκατομμυριούχου με αξιωματούχους του ΟΗΕ, σχετικά με το θέμα που έχει προκύψει αναφορικά με την αντιμετώπιση της πείνας παγκοσμίως.

Όπως και να έχουν, πάντως, τα πράγματα και αν ο ίδιος ο Μασκ δεν επανέλθει στα social media με διευκρινιστική ανάρτηση, λύνοντας τον γρίφο που ο ίδιος δημιούργησε, οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης θα συνεχίσουν να προσπαθούν να αποκρυπτογραφήσουν το μήνυμα του Αμερικανού κροίσου, ευελπιστώντας πως θα καταφέρουν να σκεφτούν όπως σκέφτεται και να πράξουν (επενδυτικά), όπως πράττει και εκείνος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Επίθεση» Μασκ στον ΟΗΕ για την παγκόσμια φτώχεια - «Αποδείξτε ότι τα 6 δισ. λύνουν το πρόβλημα»

Η «εκδίκηση» του Έλον Μασκ για τις τιμές των EV ήρθε με 13 χρόνια καθυστέρηση

Έλον Μασκ: Η Tesla δεν έχει υπογράψει ακόμα το συμβόλαιο με την Hertz

gazzetta
gazzetta reader insider insider