«Επίθεση» Μασκ στον ΟΗΕ για την παγκόσμια φτώχεια - «Αποδείξτε ότι τα 6 δισ. λύνουν το πρόβλημα»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Επίθεση» Μασκ στον ΟΗΕ για την παγκόσμια φτώχεια - «Αποδείξτε ότι τα 6 δισ. λύνουν το πρόβλημα»
Την πρόθεση του να πουλήσει μετοχές της Tesla αξίας 6 δισ. δολαρίων για να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο του υποσιτισμού παγκοσμίως εξέφρασε ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, με τον Έλον Μασκ.

Την πρόθεση του να πουλήσει μετοχές της Tesla αξίας 6 δισ. δολαρίων για να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο του υποσιτισμού παγκοσμίως εξέφρασε ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, με τον Έλον Μασκ, ωστόσο, να καλεί τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών να αποδείξει με στοιχεία πως η χορήγηση ενός τέτοιου ποσού, θα είναι αρκετή ώστε να καλύψει τις παγκόσμιες επισιτιστικές ανάγκες.

Αναλυτικότερα, απαντώντας στις δηλώσεις του επικεφαλής του World Food Programme (WFP) του ΟΗΕ, Ντέιβιντ Μπίσλεϊ, ο οποίος την προηγούμενη εβδομάδα κάλεσε τους ανθρώπους με μεγάλη οικονομική επιφάνεια, σαν τον ιδρυτή της Tesla και τον Τζεφ Μπέζος, να συνεισφέρουν στην προσπάθεια για την εξάλειψη της πείνας με μία εφάπαξ δωρεά, ο Έλον Μασκ «αποδέχθηκε την πρόκληση», θέτοντας όμως έναν όρο.

«Αν το WFP είναι σε θέση να αποδείξει τον τρόπο με τον οποίο τα 6 δισ. δολάρια θα λύσουν το πρόβλημα της παγκόσμιας πείνας, τότε θα πουλήσω αμέσως μετοχές της Τesla και θα τους δώσω τα χρήματα», ανέφερε με ανάρτησή του στο Twitter ο Μασκ, συμπληρώνοντας στη συνέχεια πως «θα πρέπει να το αποδείξουν παραθέτοντας όλα τα δεδομένα και τα στοιχεία που χρειάζεται, ώστε όλος ο κόσμος να δει πού θα κατευθυνθούν τα χρήματα».

Υπενθυμίζεται πως η περιουσία του συνιδρυτή της Tesla -η κεφαλαιοποίηση της οποίας ξεπέρασε το 1 τρισ. δολάρια- ανέρχεται στα 311 δισ. δολάρια, ενώ μόλις σε μία ημέρα είδε την περιουσία του να αυξάνεται κατά 9,3 δισ. δολάρια, καθώς η Tesla ανακοίνωσε την παραγγελία 100.000 ηλεκτρικών οχημάτων από την Hertz.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Deal Hertz-Tesla: Πώς μια συμφωνία 4,2 δισ. δολαρίων «γέννησε» 119 δισ. δολάρια σε κεφαλαιοποίηση

Πρίγκιπας Ουίλιαμ σε Μπέζος, Μασκ, Μπράνσον: Επενδύστε στον πλανήτη, όχι στο διαστημικό τουρισμό

Bloomberg: Η περιουσία του Έλον Μασκ πλησιάζει τον «στόχο» του τρισεκατομμυρίου

gazzetta
gazzetta reader insider insider