Bitcoin: Πάνω από 13.000 τα νέα ATM μέσα στο 2021

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Bitcoin: Πάνω από 13.000 τα νέα ATM μέσα στο 2021
Bitcoin
Περισσότερα από 13.200 ανταλλακτήρια bitcoin έχουν εγκατασταθεί από τις αρχές του έτους μέχρι σήμερα σε ολόκληρο τον κόσμο, ακόμα ένα γεγονός που αποδεικνύει πως το δημοφιλές κρυπτονόμισμα συνεχίζει συνεχώς να κερδίζει τους επενδυτές.

Περισσότερα από 13.200 ΑΤΜ bitcoin έχουν εγκατασταθεί από τις αρχές του έτους μέχρι σήμερα σε ολόκληρο τον κόσμο, ακόμα ένα γεγονός που αποδεικνύει πως το δημοφιλές κρυπτονόμισμα συνεχίζει συνεχώς να κερδίζει τους επενδυτές.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Finbold, ο συνολικός αριθμός των ATM για συναλλαγές bitcoin που δημιουργήθηκαν το 2021 ανέρχονται σε 13.242, ενώ μόνο μέσα στο γ' τρίμηνο του έτους εγκαταστάθηκαν περισσότερα από 4.700 ATM του κρυπτονομίσματος, αριθμός αυξημένος κατά 7,8% σε σχέση με το β' τρίμηνο, όταν είχαν εγκατασταθεί συνολικά περίπου 4.400 ATM.

Συνολικά αυτή την στιγμή υπολογίζεται πως υπάρχουν σε λειτουργία περισσότερα από 28.000 ΑΤΜ, με την Βόρεια Αμερική να κατέχει την μερίδα του λέοντος με ποσοστό 93,5% και σχεδόν 26.500 ATM. Ακολουθεί η Ευρώπη με 1.268 ΑΤΜ και μερίδιο 4,5%, ενώ έπονται Νότια Αμερική και Ασία, με το ποσοστό τους ωστόσο να μην ξεπερνάει το 1%.

Τέλος, σύμφωνα με την Finbold, 20 ΑΤΜ βρίσκονται στην Ωκεανία και ακόμα 20 στα αφρικανικά κράτη.

«Η επιτάχυνση της εγκατάστασης των bitcoin ATM αποτυπώνει την διαρκώς αυξανόμενη δημοφιλία του κρυπτονομίσματος ανά τον κόσμο», σημειώνει στην έκθεσή της η Finbold, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως «το γεγονός πως οι περισσότερες νέες εγκαταστάσεις ATM πραγματοποιήθηκαν σε μία περίοδο διόρθωσης του bitcoin αποδεικνύει πως οι επενδυτές σκοπεύουν να συνεχίσουν τις επιθετικές τους κινήσεις».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Το τωρινό "ταβάνι" του Bitcoin και τα φαντάσματα του 2017

To Ελ Σαλβαδόρ ξεκίνησε την εξόρυξη bitcoin με ενέργεια ηφαιστείου

Εκατοντάδες χιλιάδες τόνοι ηλεκτρονικών αποβλήτων ετησίως λόγω της εξόρυξης bitcoin

gazzetta
gazzetta reader insider insider