Κίνα: Παράνομες όλες οι δραστηριότητες με κρυπτονομίσματα - Πτώση 7% στο Bitcoin

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κίνα: Παράνομες όλες οι δραστηριότητες με κρυπτονομίσματα - Πτώση 7% στο Bitcoin
Το Bitcoin υποχωρεί 3,5% στα 42.473 δολάρια, το Ether σχεδόν 9%, ενώ και τα EOS, Litecoin και Dash χάνουν πάνω από 7%. 

Παράνομες χαρακτήρισε η κεντρική τράπεζα της Κίνας (PBOC) όλες τις δραστηριότητες με ψηφιακά νομίσματα, τονίζοντας πως πρέπει να απαγορευτούν, σκληραίνοντας τη στάση της κατά της αγοράς των κρυπτονομισμάτων.

«Οι χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί και τα μη τραπεζικά ιδρύματα δεν μπορούν να προσφέρουν υπηρεσίες σε δραστηριότητες και συναλλαγές που σχετίζονται με κρυπτονομίσματα», ανέφερε η PBOC σε Q&A στην ιστοσελίδα της.

Όλα τα κρυπτονομίσματα, συμπεριλαμβανομένου του bitcoin και του tether, δεν είναι νομίσματα και δεν μπορούν να κυκλοφορούν στην αγορά, ανέφερε η Κεντρική Τράπεζα, προσθέτοντας ότι όλες οι συναλλαγές που σχετίζονται με αυτά, συμπεριλαμβανομένων των υπηρεσιών που παρέχονται από πλατφόρμες του εξωτερικού σε κατοίκους της Κίνας, θεωρούνται παράνομες οικονομικές δραστηριότητες.

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης, το Bitcoin υποχωρεί 7,3% στα 41.379 δολάρια, το Ether κατρακυλά κατά 10,18% στα 2.822 δολάρια ενώ και τα EOS, Litecoin και Dash χάνουν πάνω από 10%.

Η Κίνα έχει εντείνει τις προσπάθειες ελέγχου της αγοράς κρυπτονομισμάτων εν μέσω αυξημένων ανησυχιών για κινδύνους απάτης, ξέπλυμα χρήματος και υπερβολική χρήση ενέργειας. Τον Ιούλιο, η κεντρική τράπεζα δεσμεύτηκε να διατηρήσει τις ισχυρές ρυθμιστικές πιέσεις στις συναλλαγές κρυπτονομισμάτων, οδηγώντας το Bitcoin σε απώλειες που το απομάκρυναν από ιστορικό υψηλό άνω των 60.000 δολαρίων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider