Αναστέλλεται ο δακτύλιος στην Αθήνα - Ελεύθερο το πάρκινγκ στα μητροπολιτικά κέντρα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αναστέλλεται ο δακτύλιος στην Αθήνα - Ελεύθερο το πάρκινγκ στα μητροπολιτικά κέντρα
Οι πολίτες καλούνται να αποφεύγουν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και να προτιμούν τα ΙΧ για τις μετακινήσεις τους.

Με αργά και προσεκτικά βήματα αναμένεται να γίνει η επιστροφή στην κανονικότητα, καθώς τη Δευτέρα, 4 Μαΐου καταργείται η αποστολή SMS για την μετακίνηση των πολιτών.

Στις κυβερνητικές ανακοινώσεις για την άρση των μέτρων, αναφέρεται ρητά η σύσταση για περιορισμένη κυκλοφορία από τα μεσάνυχτα έως τις 06:00 το πρωί.

Παράλληλα, αναφέρθηκε πως αναστέλλεται ο δακτύλιος στην Αθήνα και για το μήνα του Μαΐου, καθώς οι πολίτες καλούνται να αποφεύγουν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και να προτιμούν τα ΙΧ για τις μετακινήσεις τους.

Το πάρκινγκ θα είναι ελεύθερο στα μητροπολιτικά κέντρα.

Πώς θα λειτουργούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών προκειμένου να αντιμετωπίσει αυτή τη μεγάλη πρόκληση προχωρεί στην υιοθέτηση των παρακάτω κανόνων για την προστασία των εργαζόμενων και των επιβατών:

- Υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας από τους εργαζόμενους και το επιβατικό κοινό. Ο έλεγχος της εφαρμογής του μέτρου θα γίνεται από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς που είναι επιφορτισμένοι με αυτό το καθήκον.

- Στην υιοθέτηση μέτρων ελεγχόμενης εισόδου στους σταθμούς, ώστε να επιτευχθεί, κατά το δυνατόν, η αναγκαία φυσική απόσταση.

- Στην αύξηση της συχνότητας των δρομολογίων στο μέγιστο δυνατό βαθμό από την πρώτη κιόλας μέρα εφαρμογής του πλαισίου σταδιακής άρσης των περιορισμών.

Τα δρομολόγια στις αστικές συγκοινωνίες

Συγκεκριμένα, τα δρομολόγια στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας διαμορφώνονται ως εξής:

- Στο Μετρό και τον Ηλεκτρικό σήμερα η συχνότητα των συρμών είναι στα 7,5 λεπτά κατά τις ώρες αιχμής και σχεδιάζουμε να κατέβει στα 6 λεπτά.

- Στο Τραμ από τα 11 λεπτά στόχος είναι να φθάσουμε στα 8 λεπτά στις ώρες αιχμής.

- Στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ από 550 οχήματα που κυκλοφορούν σήμερα θα ανέλθουν το επόμενο διάστημα στα 1.000.

Οι συχνότητες αυτές θα βελτιωθούν σε δεύτερο στάδιο, σε συνάρτηση με την περαιτέρω άρση των περιορισμών.

Ταξί

Ως προς τη μεταφορά πολιτών με ταξί, μετά από εισήγηση της Επιτροπής Δημόσιας Υγείας, συνεχίζεται η εφαρμογή του κανόνα που ισχύει και σήμερα, δηλαδή ο οδηγός και ένας επιβάτης, με τις γνωστές εξαιρέσεις μεταφοράς γονέα με ανήλικα τέκνα ή συνοδείας ατόμου για ιατρικούς λόγους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider