Έρχεται αναλογική χρέωση διοδίων στην Ολυμπία Οδό 

Κώστας Κετσιετζής
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έρχεται αναλογική χρέωση διοδίων στην Ολυμπία Οδό 
Σύμφωνα με πηγές της εταιρείας παραχώρησης το πρόγραμμα αναλογικής χρώσης βρίσκεται στο τελικό στάδιο και στόχος είναι να εφαρμοστεί μέχρι την άνοιξη.

Πρόγραμμα «υβριδικών διοδίων» ετοιμάζει η Ολυμπία Οδός (Ελευσίνα-Κόρινθος-Πάτρα) ξεκινώντας στο δικό της δίκτυο την αναλογική χρέωση των διοδίων, αποκλειστικά όμως για τους κατόχους της υπηρεσίας ηλεκτρονικής πληρωμής διοδίων O-pass.

Σύμφωνα με πηγές της εταιρείας παραχώρησης το πρόγραμμα αναλογικής χρώσης βρίσκεται στο τελικό στάδιο και στόχος είναι να εφαρμοστεί μέχρι την άνοιξη. Η λογική είναι η εξής: Ο οδηγός-κάτοχος O-pass θα χρεώνεται με το πλήρες αντίτιμο κατά την είσοδό του στον οδικό άξονα αν όμως βγει πριν από τα επόμενα διόδια απ’ αυτόν το σύστημα θα το αναγνωρίζει και θα επιστρέφει κάποιο ποσό σε αυτό.

Έτσι η Ολυμπία Οδός ξεκινά ένα πιο «δίκαιο» σύστημα χρέωσης διοδίων, χωρίς να χρειαστεί να προχωρήσει σε μεγάλες επενδύσεις. Σημειώνεται πως σήμερα στην Ολυμπία Οδό λειτουργούν πέντε μετωπικοί σταθμοί διοδίων (Ελευσίνα-Ισθμός-Κιάτο-Ελαιώνας-Ρίο) και εννέα πλευρικοί σταθμοί.

Στον «αέρα» τα αναλογικά διόδια

Στο μεταξύ φαίνεται πως ο διαγωνισμός για τα ηλεκτρονικά διόδια που είχε ξεκινήσει η προηγούμενη κυβέρνηση βρίσκεται στον αέρα. Αυτή τη στιγμή έχει κατατεθεί μια προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας από τη Μυτιληναίος που ήταν και μια από τις φιναλίστ του σχετικού διαγωνισμού.

Ωστόσο απέναντι στον συγκεκριμένο διαγωνισμό βρίσκονται και οι εταιρείες παραχωρήσεων αντιδρώντας στην λογική της δημιουργίας ειδικού ταμείου που θα εισπράττει συνολικά τα διόδια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider