Παρουσιάστηκε στη Γενεύη το νέο ηλεκτρικό Renault 5 E-Tech

Κώστας Παστρίμας
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Παρουσιάστηκε στη Γενεύη το νέο ηλεκτρικό Renault 5 E-Tech
To νέο Renault 5 E-Tech (Φωτογραφία: Renault)
Το Renault 5 E-Tech Electric αποτελεί το επόμενο αποφασιστικό βήμα της Renault προς τον πλήρη εξηλεκτρισμό.

Το Renault 5 E-Tech Electric παρουσιάστηκε στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης και αντιπροσωπεύει την ανταπόκριση της γαλλικής μάρκας στις κοινωνικές και περιβαλλοντικές προκλήσεις της εποχής μας, συνεχίζοντας τη σύγχρονη κληρονομιά του Renault 5 με ένα ξεχωριστό σχέδιο, ηλεκτρικές και ψηφιακές λειτουργίες και ένα κυκλικό σύστημα παραγωγής. Ως μέρος της στρατηγικής ανάκαμψης με την ονομασία «Renaulution», το νέο Renault 5 E-Tech Electric αναπτύχθηκε μέσα σε τρία χρόνια με στόχο την ανανέωση της βιομηχανικής και ηλεκτρικής μετάβασης της μάρκας.

Renault 5
Φωτογραφίες: Renault

Το Renault 5 E-Tech Electric διαθέτει ένα μοναδικό και συναισθηματικό σχέδιο με «ρετροφουτουριστικό» στιλ και αναφορές στον παιχνιδιάρικο χαρακτήρα του προκατόχου του. Έχει μια νέας γενιάς ηλεκτρική πλατφόρμα, μοναδική στην Ευρώπη, που προσφέρει πραγματικά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα, όπως επίπεδο δάπεδο, μεγαλύτερο μεταξόνιο, βελτιστοποιημένο εσωτερικό χώρο και χαμηλότερο κέντρο βάρους, με βάρος κάτω από 1.500 κιλά. Εξοπλισμένο με έναν κινητήρα που δεν χρησιμοποιεί σπάνιες γαίες, προσφέροντας τρεις επιλογές ισχύος 110, 90 και 70 kW (150, 122 και 95 ίπποι) το αυτοκίνητο διαθέτει επίσης ένα νέο σύστημα φόρτισης AC διπλής κατεύθυνσης συμβατό με τις τεχνολογίες V2L και V2G. Με μπαταρία έως 52 kWh που προσφέρει αυτονομία έως και 400 χλμ (WLTP) και δυνατότητα ρυμούλκησης έως 500 κιλά, το Renault 5 E-Tech Electric υπόσχεται εξαιρετική ευελιξία και οδηγική απόλαυση τόσο στην πόλη όσο και σε μεγαλύτερες αποστάσεις.

Renault 5
Φωτογραφίες: Renault

Είναι ένα υψηλής τεχνολογίας αυτοκίνητο με πρωτοποριακές καινοτομίες, που προσφέρει μια μοναδική εμπειρία εντός του οχήματος με πρακτικά οφέλη για την άνεση και την ασφάλεια των επιβατών, χάρη στο σύστημα OpenR Link τελευταίας γενιάς με ενσωματωμένο Google και περισσότερες από 50 εφαρμογές και χρήσιμες υπηρεσίες. Καθώς θα παράγεται με βιώσιμο τρόπο στη Γαλλία, το Renault 5 E-Tech Electric θα έχει επίπεδο ανακυκλωσιμότητας 85%, ενσωματώνοντας 19,4% ανακυκλωμένα υλικά και 26,6% υλικά από την κυκλική οικονομία. Με την κυκλοφορία του τον Σεπτέμβριο του 2024, το Renault 5 E-Tech Electric υπόσχεται να αφήσει το στίγμα του στην ιστορία της μάρκας ως ένα ευφυές, συνδεδεμένο και ανταγωνιστικό ηλεκτρικό αστικό αυτοκίνητο που παράγεται στη Ευρώπη, αποτελώντας μια απάντηση στις τεχνολογικές, κοινωνικές και περιβαλλοντικές προκλήσεις της σύγχρονης κινητικότητας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider