Kia και Hyundai ανακαλούν 3.37 εκατομμύρια οχήματα στις ΗΠΑ λόγω πιθανότητας εκδήλωσης φωτιάς

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Kia και Hyundai ανακαλούν 3.37 εκατομμύρια οχήματα στις ΗΠΑ λόγω πιθανότητας εκδήλωσης φωτιάς
Η Hyundai και η Kia ανακαλούν συνολικά 3,37 εκατομμύρια οχήματα στις Ηνωμένες Πολιτείες λόγω πιθανότητας εκδήλωσης φωτιάς, ενημερώνοντας τους ιδιοκτήτες τους να παρκάρουν σε εξωτερικό χώρο και μακριά από κτίρια μέχρι να ολοκληρωθούν οι επισκευές. 

Η Hyundai και η Kia ανακαλούν συνολικά 3,37 εκατομμύρια οχήματα στις Ηνωμένες Πολιτείες λόγω πιθανότητας εκδήλωσης φωτιάς, ενημερώνοντας τους ιδιοκτήτες τους να παρκάρουν σε εξωτερικό χώρο και μακριά από κτίρια μέχρι να ολοκληρωθούν οι επισκευές.

Όπως αναφέρουν οι κατασκευαστές έχει παρατηρηθεί διαρροή στα υγρά των φρένων η οποία μπορεί να προκαλέσει την εκδήλωση φωτιάς.

Η Hyundai δήλωσε πως υπάρχουν αναφορές για 21 περιπτώσεις εκδήλωσης φωτιάς και άλλα 21 ανάλογα περιστατικά από το 2017 που σχετίζονται με την ανάκληση, ενώ η Kia έχει καταγράψει τουλάχιστον 10 επιβεβαιωμένες φωτιές και περιστατικά τήξης.

Η Kia America ανακαλεί 1,73 εκατομμύρια οχήματα και συγκεκριμένα τα οχήματα Borrego, Cadenza, Forte, Sportage, K900, Optima, Soul Rio, Sorento και Rondo. Η ανάκληση καλύπτει μοντέλα από διαφορετικές χρονιές, καλύπτοντας το διάστημα 2010-2017, σύμφωνα με την Εθνική Αρχή Ασφάλειας της Οδικής Κυκλοφορίας.

Η Υδραυλική Ηλεκτρονική Μονάδα Ελέγχου (HECU) στα αυτοκίνητα μπορεί να παρουσιάσει βλάβη ως αποτέλεσμα της διαρροής των υγρών φρένων, η οποία μπορεί να προκαλέσει φωτιά στο χώρο του κινητήρα ενώ είναι παρκαρισμένο ή εν κινήσει, αναφέρει η Kia.

H Hyundai από την πλευρά της ανακαλεί 1,64 εκατομμύρια Elantra, Genesis Coupe, Sonata Hybrid, Accent, Azera, Veloster, Santa Fe, Equus, Veracruz, Tucson, Tucson Fuel Cell, και Santa Fe Sport οχήματα, με τα μοντέλα να καλύπτουν τα χρόνια από το 2011 μέχρι το 2015.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Parsons αναδεικνύει το ρόλο των τεχνολογικών λύσεων στην επιτυχή υλοποίηση κρίσιμων υποδομών στο ITC 2023

Μήνυση ΗΠΑ κατά Amazon: Έχει τη δυνατότητα να επιβάλλει τον νόμο της και να κυβερνά με εκπληκτική περιφρόνηση

Binance: Πουλά το ρωσικό τμήμα της στο ανταλλακτήριο CommEX και εγκαταλείπει τη χώρα

gazzetta
gazzetta reader insider insider