Volvo XC60 Recharge: Η κορυφή των premium SUV

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Volvo XC60 Recharge: Η κορυφή των premium SUV
Volvo XC60 Recharge
Με το Volvo XC60 Recharge μπορείτε να έχετε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο κάθε ημέρα, χωρίς το παραμικρό άγχος της αυτονομίας όσο μεγάλο ταξίδι και αν επιθυμείτε να κάνετε.

Το Volvo XC60 Recharge αποτελεί το premium μεσαίο SUV που επαναπροσδιορίζει τις δυνατότητες των plug-in hybrid αυτοκινήτων. Σε εκδόσεις Τ6 με 350 και Τ8 με 455 ίππους, αποτελεί ένα τεχνολογικό θαύμα αποδοτικότητας, το οποίο δεν θυσιάζει ούτε τις επιδόσεις, ούτε τον οικολογικό του χαρακτήρα.

Ηλεκτρικό αλλά χωρίς περιορισμούς

Η Volvo παρουσίασε ένα νέο, ακόμα πιο προηγμένο Recharge plug-in υβριδικό σύστημα μετάδοσης κίνησης στο XC60, επεκτείνοντας σημαντικά την ηλεκτρική αυτονομία, μειώνοντας τις εκπομπές CO2, αυξάνοντας τις επιδόσεις και βελτιώνοντας παράλληλα την απόλαυση της οδήγησης.

Volvo XC60 Recharge

Έρευνα πελατών της Volvo το 2021 έδειξε ότι τα plug-in υβριδικά της οδηγούνται περίπου τις μισές φορές σε αμιγώς ηλεκτρική λειτουργία. Με την αναβάθμιση του συστήματος κίνησης αυτό το ποσοστό θα αυξηθεί σημαντικά, ενισχύοντας περαιτέρω την ικανότητα του ανανεωμένου XC60 Recharge ως «καθημερινού ηλεκτρικού αυτοκινήτου».

Το νέο και εξελιγμένο υβριδικό σύστημα μετάδοσης κίνησης της Volvo επιτρέπει την πλήρως ηλεκτρική αυτονομία έως και 94 χιλιόμετρα με μία μόνο φόρτιση στην πόλη. Με το μέσο όρο χιλιομέτρων που πραγματοποιεί ένας ιδιοκτήτης αυτοκινήτου σε αστικό κύκλο να είναι λιγότερα από 50 κάθε μέρα, οι περισσότεροι οδηγοί Volvo θα μπορούν να κινούνται καθημερινά, αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια.

Οι κύριες βελτιώσεις περιλαμβάνουν μια νέα μπαταρία μεγαλύτερης χωρητικότητας, που διαθέτει μια τρίτη συστοιχία κυψελών για αύξηση της ονομαστικής ενέργειας από 11,6 kWh σε 18,8 kWh και έναν πιο ισχυρό πίσω ηλεκτροκινητήρα που αποδίδει τώρα 145 ίππους. Η πρόσθετη ηλεκτρική ισχύς έχει ως αποτέλεσμα συνολική συνδυασμένη ισχύ 350 ίππων για τα μοντέλα Recharge T6 και 455 ίππων για τα μοντέλα Recharge T8, καθιστώντας τα τελευταία τα πιο ισχυρά μοντέλα της Volvo που έχουν κατασκευαστεί ποτέ.

Η αυξημένη χωρητικότητα της μπαταρίας και το νέο σύστημα μετάδοσης κίνησης μειώνει τις εκπομπές CO2 έως και κατά περίπου 50% στον κύκλο οδήγησης WLTP. Ο νέος και βελτιωμένος ηλεκτροκινητήρας αυξάνει την ισχύ στους πίσω τροχούς κατά 65%, βελτιώνοντας την απόδοση και την οδηγική ικανότητα σε όλα τα σενάρια. Επίσης εξασφαλίζει μεγαλύτερη ικανότητα τετρακίνησης, που μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα χρήσιμη σε χαμηλές ταχύτητες, κατά τη ρυμούλκηση ή κατά την οδήγηση σε ολισθηρούς δρόμους που απαιτούν πρόσθετη πρόσφυση και σταθερότητα.

v

Το απόλυτο Volvo XC60 T8 Polestar Optimised

Τώρα το Volvo XC60 Recharge Τ8, με το πανίσχυρο plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης των 455 ίππων ισχύος και 709 Nm ροπής, μπορεί να προσφέρει ακόμη μεγαλύτερες οδηγικές συγκινήσεις. Πως; Με λογισμικό βελτίωσης Polestar Optimised. Εξελιγμένο από τη Volvo, μέσα από 20 χρόνια αγωνιστικής εμπειρίας και τεχνογνωσίας στη βελτίωση των επιδόσεων, καθιστά το XC60 Recharge T8 Polestar Optimised ακόμη πιο δυναμικό και πιο απολαυστικό στην οδήγηση.

Η αναβάθμιση εξασφαλίζει μειωμένο χρόνος απόκρισης του κινητήρα στο πάτημα του γκαζιού, πιο άμεσες αλλαγές σχέσεων και σε απαιτητικές διαδρομές, διατήρηση της ίδιας σχέσης στο άφημα του γκαζιού, για άμεση επιτάχυνση μέχρι την επόμενη στροφή ή σε αλλεπάλληλα προσπεράσματα.

Volvo XC60 Recharge

Mετά την εγκατάσταση του πακέτου αναβάθμισης Polestar Engineered Optimisation, η σχετική επιλογή προστίθεται στο μενού με τα προγράμματα οδήγησης, στην κεντρική οθόνη του αυτοκινήτου. Τέλος, το αποκλειστικό έμβλημα Polestar Engineered στο πίσω μέρος αυτής της μοναδικής έκδοσης δηλώνει διακριτικά αλλά περήφανα τη σπορ ταυτότητά της.

Με το λογισμικό Polestar Engineered Optimisation οι πιστοποιημένες τιμές ρύπων και κατανάλωσης δεν επηρεάζονται, ενώ το ίδιο ισχύει και για την εγγύηση. Το XC60 Recharge T8 Polestar Optimised είναι ήδη διαθέσιμο για παραγγελία στο Επίσημο Δίκτυο Volvo.

Volvo XC60 Recharge

Κορυφαία εμπειρία οδήγησης κάθε μέρα

Με λειτουργία οδήγησης με ένα πεντάλ (one pedal drive) και τετρακίνηση, το Volvo XC60 Recharge συνδυάζει τις επιδόσεις με ευελιξία, παρέχοντας άνετο έλεγχο και ομαλή, δυναμική οδήγηση. Με το νέο ενσωματωμένο φορτιστή 6,4kW, το XC60 Recharge θα αναπληρώσει την ενέργειά του γρηγορότερα, φορτίζοντας από το 0% έως το 100% σε μόλις τρεις ώρες, επιτρέποντας ακόμα περισσότερες διαδρομές με καθαρή ηλεκτρική ενέργεια.

Στο εσωτερικό η σκανδιναβική σχεδιαστική ευφυΐα βρίσκεται στο απόγειό της και συνδυάζεται με βιώσιμα υλικά κορυφαίας πολυτέλειας και ποιότητας, χωρίς τη χρήση δέρματος. Η έξυπνη σχεδίαση συμπληρώνεται από μοναδικά στοιχεία εξοπλισμού, όπως οι ενσωματωμένες υπηρεσίες Google. Το Google Assistant, το Google Maps και πολλές άλλες εφαρμογές από το Google Play, εξασφαλίζουν μια εξατομικευμένη και απρόσκοπτη εμπειρία οδήγησης.

Volvo XC60 Recharge

Ταυτόχρονα, ένα πλήρες πακέτο ψηφιακών υπηρεσιών, προσφέρουν απομακρυσμένες υπηρεσίες μέσω της εφαρμογής Volvo Cars. Το προηγμένο Air Purifier είναι ένα μοναδικό σύστημα ελέγχου ποιότητας του αέρα αποτρέπει την εισχώρηση επικίνδυνων σωματιδίων PM 2.5 στην καμπίνα σε ποσοστό έως και 95%, ενώ το head-up display, το Assisted Safety με τα προηγμένα συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης και το προαιρετικό ενεργό σασί του αυτοκινήτου με αερανάρτηση, χαρίζουν ένα μοναδικό επίπεδο ασφάλειας και απόλαυσης της οδήγησης.

Ένα προηγμένο ηχοσύστημα της Bowers & Wilkins με 15 ηχεία και subwoofer ρυθμισμένα με ακρίβεια στην αρχιτεκτονική της καμπίνας, εξασφαλίζουν συναρπαστικό ήχο και μοναδικό επίπεδο απόλαυσης και χαλάρωσης για όλους τους επιβάτες.

Με κόστος που ξεκινά από τα 69.634 ευρώ και με μοναδικές δυνατότητες εξατομίκευσης, το Volvo XC60 Recharge είναι το πιο έξυπνο και αποδοτικό plug-in υβριδικό στην κατηγορία του, ώστε ο οδηγός να μη χρειάζεται να κάνει συμβιβασμούς στην πολυτέλεια, την άνεση, την πληρότητα, την αποδοτικότητα και το δυναμισμό.

Volvo XC60 Recharge

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider