Ισχυρά κέρδη για την Toyota μετά το πλάνο για την ανάπτυξη EV

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ισχυρά κέρδη για την Toyota μετά το πλάνο για την ανάπτυξη EV
Toyota Yaris (Πηγή: Toyota)
Με «άλμα» άνω του 5% αντιδρά η μετοχή της Toyota στο Χρηματιστήριο του Τόκυο, στο άκουσμα της είδησης πως η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία θα παρουσιάσει το 2026 μια πλήρη σειρά ηλεκτρικών οχημάτων με μπαταρίες «επόμενης γενιάς».

Με «άλμα» άνω του 5% αντιδρά η μετοχή της Toyota στο Χρηματιστήριο του Τόκυο, στο άκουσμα της είδησης πως η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία θα παρουσιάσει το 2026 μια πλήρη σειρά ηλεκτρικών οχημάτων με μπαταρίες «επόμενης γενιάς».

Σύμφωνα με το CNBC, τα νέα ηλεκτρικά οχήματα της εταιρείας θα αναπτυχθούν και θα κατασκευαστούν από τη νέα μονάδα EV της Toyota που ονομάζεται BEV Factory, η οποία εκτιμάται πως θα παράγει περίπου 1,7 εκατ. οχήματα ως το 2030.

Όπως ανέφερε ο Takero Kato, νέος επικεφαλής του BEV Factory, η ιαπωνική εταιρεία στοχεύει να επιτύχει αυτονομία 1.000 χιλιομέτρων (620 μίλια) για τα ηλεκτρικά της, γεγονός που θα την φέρει αρκετά βήματα μπροστά από τον ανταγωνισμό, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς πως το Model 3 της Tesla διαθέτει αυτονομία μόλις 430 χιλιομέτρων, ενώ το μοντέλο μεγάλης εμβέλειας περίπου 570 χιλιόμετρα.

Σημειώνεται πως η Toyota έχει στόχο να επιτύχει πωλήσεις 1,5 εκατομμυρίων αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων ετησίως έως το 2026 και 3,5 εκατομμυρίων πλήρως ηλεκτρικών οχημάτων ετησίως έως το 2030.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider