Στα χέρια των εργαζόμενων το 10% των μετοχών της Renault

Κώστας Παστρίμας
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στα χέρια των εργαζόμενων το 10% των μετοχών της Renault
Ο Όμιλος Renault στοχεύει να τριπλασιάσει τον αριθμό των εργαζομένων που κατέχουν μετοχές της Renault.

Ο Όμιλος Renault ξεκινά το «Renaulution Shareplan», ένα εκτεταμένο πρόγραμμα διάθεσης μετοχών στους εργαζόμενους. Στόχος είναι να τριπλασιάσει τον αριθμό των εργαζομένων του ομίλου που κατέχουν μετοχές της Renault, στο 10% της συνολικής μετοχικής της βάσης, έως το 2030.

Έτσι, προσφέρει 6 δωρεάν μετοχές σε κάθε εργαζόμενο του Ομίλου που πληροί τις προϋποθέσεις (πάνω από 110.000 άτομα σε 29 χώρες) και παρέχει στους εργαζόμενους την ευκαιρία να αγοράσουν μετοχές με έκπτωση 30% σε 21 χώρες. Η τιμή αναφοράς της μετοχής στο πλαίσιο αυτής της προσφοράς ορίζεται σε 31,46 ευρώ, που αντιστοιχεί σε τιμή μετοχής 22,02 ευρώ μετά την έκπτωση. Η περίοδος εγγραφής θα είναι από 24 Νοεμβρίου έως και 12 Δεκεμβρίου 2022.

Ο Λούκα ντε Μέο, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Renault, είπε: «Αυτό το πλάνο είναι μέρος του “Renaulution” και των στρατηγικών κινήσεων που παρουσιάσαμε στην Ημέρα Κεφαλαιαγοράς στις 8 Νοεμβρίου. Θέλουμε να μοιραστούμε τα οφέλη της απόδοσης της εταιρείας με όλους τους υπαλλήλους μας, να τους συμπεριλάβουμε στα αυξανόμενα ίδια κεφάλαιά μας και να τους εμπλέξουμε στην οικοδόμηση του μέλλοντος του Ομίλου Renault. Στόχος είναι να κατέχουν το 10% του μετοχικού μας κεφαλαίου έως το 2030. Με αυτήν επανάσταση του και κοιτάζοντας προς το μέλλον, ο Όμιλος Renault δεν ξεχνά την προέλευσή του: αντίθετα, επεκτείνει την παράδοσή του ως “κοινωνικό εργαστήριο”, που τον έχει κάνει να είναι η μοναδική εταιρεία που επικαιροποιεί αυτήν την παράδοση».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Google και Renault συνεργάζονται για την δημιουργία ενός οχήματος που θα καθορίζεται από software

Άνοδος των εσόδων της Renault στο γ' τρίμηνο - Ωφελήθηκε από την αύξηση των τιμών

Renault: Στην τελική ευθεία οι συζητήσεις με τη Nissan για αναπροσαρμογή της «συμμαχίας»

gazzetta
gazzetta reader insider insider