Οι Υπουργοί Εργασίας της G7 στο κεντρικό εργοστάσιο της Volkswagen

Κώστας Μπιτσικώκος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οι Υπουργοί Εργασίας της G7 στο κεντρικό εργοστάσιο της Volkswagen
Το εργοστάσιο του Βόλφσμπουργκ θα μετασχηματιστεί σταδιακά από το 2023 σε κέντρο παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Μετά τα εργοστάσια του Τσβικάου και του Έμντεν, το Βόλφσμπουργκ θα περάσει από το 2023 στην εποχή της ηλεκτροκίνησης. Στο πλαίσιο της προεδρίας της Γερμανίας στη G7, οι Υπουργοί Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων των επτά χωρών επισκέφθηκαν το τεράστιο εργοστάσιο που αποτελεί έδρα της Volkswagen.

Από το 2023 θα κατασκευάζεται εκεί το ηλεκτρικό ID.3, ενώ το 2026 θα αρχίσει να λειτουργεί η γραμμή παραγωγής του Trinity, της ηλεκτρικής ναυαρχίδας της Volkswagen, για την οποία θα επενδυθούν 2 δισ. ευρώ. Στο Βόλφσμπουργκ απασχολούνται 60.500 εργαζόμενοι, οι οποίοι θα εκπαιδευτούν σταδιακά πάνω στις μελλοντικές μεθόδους παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων, με διαδικασίες που θα είναι ανθρακικά ουδέτερες.

Volkswagen G7

«Η Volkswagen έχει αποδείξει ότι μπορεί να πετύχει την μεταμόρφωση. Διαθέτουμε ένα ξεκάθαρο πλάνο, το οποίο θα ακολουθήσουν όλοι οι εργαζόμενοι. Με το Trinity θα επανακαθορίσουμε τις διαδικασίες παραγωγής και τις μεθόδους εργασίας», δήλωσε ο Τόμας Σάφερ, COO της Volkswagen που θα αναλάβει από τον προσεχή Ιούλιο τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου.

Οι Υπουργοί των χωρών της G7 επισκέφθηκαν τη γραμμή παραγωγής του Βόλφσμπουργκ, ενώ ενημερώθηκαν από εργαζόμενους και εκπαιδευόμενους για τις διαδικασίες εκπαίδευσης πάνω στις νέες τεχνικές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider