Ο Φλόριαν Χατλ αναλαμβάνει Διευθύνων Σύμβουλος στην Opel

Κώστας Μπιτσικώκος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο Φλόριαν Χατλ αναλαμβάνει Διευθύνων Σύμβουλος στην Opel
Ο 45χρονος διαδέχεται τον Ούβε Χόγκερσουρτς στη διοικητική κορυφή της γερμανικής μάρκας.

Σε σημαντικές αλλαγές στην ηγετική της ομάδα προχώρησε η Stellantis, ο τέταρτος μεγαλύτερος όμιλος της αυτοκινητοβιομηχανίας. Όσον αφορά την Opel/Vauxhall, το εποπτικό συμβούλιο της εταιρείας ενέκρινε την τοποθέτηση του Φλόριαν Χατλ στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου, από την 1η Ιουνίου. Ο 45χρονος ήταν από τον περασμένο Μάρτιο επικεφαλής Πωλήσεων και Μάρκετινγκ της Opel, ενώ έχει 20ετή εμπειρία στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας, τόσο στη Stellantis όσο στο Renault Group.

Ο Χατλ διαδέχεται στην ηγεσία των Opel/Vauxhall τον Ούβε Χόγκερσουρτς, ο οποίος ήταν CEO από το Σεπτέμβριο του 2021. Ο Χόγκερσουρτς αναλαμβάνει τα καθήκοντα του COO της Stellantis στην ευρύτερη περιοχή της Ευρώπης, στη θέση του Μαξίμ Πικά.

Υπό την ηγεσία του Χατλ, η Opel θα συνεχίσει την εφαρμογή του στρατηγικού πλάνου εξηλεκτρισμού της. Όπως έχει ανακοινώσει, θα μετατραπεί σε μάρκα με αποκλειστικά ηλεκτρικά μοντέλα στην Ευρώπη το 2028, δύο έτη νωρίτερα από τους περισσότερους ανταγωνιστές της. Το 2023 θα λανσάρει το ηλεκτρικό Astra, ενώ θα ακολουθήσουν τα Crossland και Insignia. Στα μέσα της δεκαετίας θα επιστρέψει στο προσκήνιο το θρυλικό Manta, ως ένα 100% ηλεκτρικό σπορ αυτοκίνητο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider