Bosch: Εξαγόρασε τη start-up αυτόνομης οδήγησης Five

Κώστας Μπιτσικώκος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Bosch: Εξαγόρασε τη start-up αυτόνομης οδήγησης Five
Five AI
Η γερμανική εταιρεία επιταχύνει το ρυθμό ανάπτυξης λογισμικού για πλήρως αυτόνομα οχήματα.

Σε μία σημαντική κίνηση όσον αφορά τον τομέα της αυτόνομης οδήγησης, προχώρησε η Bosch. Ο γερμανικός κολοσσός, ανακοίνωσε την εξαγορά της βρετανικής start-up Five, η οποία δραστηριοποιείται από το 2016 στην ανάπτυξη λογισμικού για πλήρως αυτόνομα οχήματα. Η Five έχει την έδρα της στο Κέιμπριτζ και απασχολεί περίπου 140 άτομα σε έξι τοποθεσίες στην Μ. Βρετανία. Στόχος της είναι η δημιουργία τεχνολογίας αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 4, όπου καμία ανθρώπινη παρέμβαση δεν είναι απαραίτητη.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η Five επέλεξε την Bosch έναντι άλλων εταιρειών που είχαν επίσης καταθέσει προτάσεις για την εξαγορά της. «Το μέγεθος παίζει ρόλο στην ανάπτυξη της τεχνολογίας αυτόνομης οδήγησης. Η Bosch είναι παγκόσμιος ηγέτης όσον αφορά τα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού, διαθέτοντας τη βασική τεχνολογία και τεράστια δεδομένα, που είναι απαραίτητα για να φθάσει η αυτόνομη οδήγηση στην αγορά. Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα αποτελέσουμε κομμάτι της μελλοντικής επιτυχίας της Bosch», δήλωσε ο Σταν Μπόλαντ, Διευθύνων Σύμβουλος της Five.

«Η αυτόνομη οδήγηση θα κάνει πιο ασφαλείς τις μετακινήσεις. Η Five θα δώσει έξτρα ώθηση στη δουλειά που κάνουμε στην ανάπτυξη λογισμικού για αυτόνομη οδήγηση, με ευρωπαϊκή τεχνολογία», ανέφερε ο Δρ. Μάρκους Χέιν, μέλος του ΔΣ της Bosch και επικεφαλής του τμήματος Mobility Solutions της εταιρείας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider