H Volvo θα κάνει χρήση βιώσιμων και ελαφρών υλικών στα αυτοκίνητά της

Κώστας Μπιτσικώκος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
H Volvo θα κάνει χρήση βιώσιμων και ελαφρών υλικών στα αυτοκίνητά της
Volvo Bcomp
Ο επενδυτικός βραχίονας της σουηδικής μάρκας επενδύει στην ελβετική Bcomp, η οποία αναπτύσσει ελαφρά υλικά υψηλής απόδοσης, με βάση φυτικές ίνες.

Ο περιορισμός του αποτυπώματος των αυτοκινήτων Volvo στο περιβάλλον δεν θα επιτευχθεί μόνο μέσω της ηλεκτροκίνησης, αλλά και με τη χρήση βιώσιμων υλικών. Προς αυτή την κατεύθυνση, το Volvo Cars Tech Fund – ο επενδυτικός βραχίονας της εταιρείας – αποφάσισε να επενδύσει στην Bcomp.

Πρόκειται για μία καινοτόμο ελβετική εταιρεία που εξελίσσει υψηλής απόδοσης ελαφρά υλικά, βασισμένα σε φυτικές ίνες. Για τη δημιουργία των υλικών της, η Bcomp χρησιμοποιεί ίνες από λινάρι, ένα υλικό βιολογικής βάσης το οποίο, σε σύγκριση με τα συνηθισμένα πλαστικά τμήματα, προσφέρει σημαντική εξοικονόμηση όσον αφορά το βάρος, τη χρήση ενέργειας και τις εκπομπές ρύπων. Στα πλεονεκτήματα του υλικού περιλαμβάνεται και το ότι ευνοεί σχεδιαστικές λύσεις για επιφάνειες υψηλής αισθητικής.

Η Volvo Cars βρίσκεται στη διαδικασία αξιολόγησης της χρήσης φυτικών ινών στην επόμενη γενιά των ηλεκτρικών της μοντέλων, ενώ το ίδιο θα πράξει και η θυγατρική Polestar, η οποία κατασκευάζει αποκλειστικά σπορ και ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Υλικά της Bcomp χρησιμοποιήθηκαν στο πιο πρόσφατο πρωτότυπο αυτοκίνητο της Volvo, το Concept Recharge.

Volvo Bcomp

Η Bcomp εκτιμά ότι σε σύγκριση με τα συνηθισμένα πλαστικά μέρη, τα συνθετικά που βασίζονται σε φυτικές ίνες είναι έως και 50% πιο ελαφριά, χρησιμοποιούν έως και 70% λιγότερο πλαστικό και παράγουν έως 62% λιγότερες εκπομπές CO2.

«Η συγκεκριμένη επένδυση είναι ακόμη ένα δείγμα της αφοσίωσής μας στη βιωσιμότητα και της στρατηγικής μας προσήλωσης στη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα», δήλωσε ο Αλεξάντερ Πετρόφσκι, επικεφαλής του Volvo Cars Tech Fund. «Έχουμε μακρά παράδοση στη συνεργασία με κορυφαίες τεχνολογικές εταιρείες όπως η Bcomp, καθώς διαβλέπουμε κοινά οφέλη από την παροχή βοήθειας σε αυτές, προκειμένου να εξελίξουν καινοτόμα προϊόντα για τις αγορές ανά τον κόσμο».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider