Αποκάλυψη για το «καυτό» Cupra Formentor VZ5 (pics & vid)

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αποκάλυψη για το «καυτό» Cupra Formentor VZ5 (pics & vid)
Η κορυφαία και περιορισμένης παραγωγής έκδοση του νέου Cupra Formentor αποδίδει 390 ίππους και είναι ένα σπορ SUV με ιδιαίτερα δυναμικό χαρακτήρα.

VZ σημαίνει Veloz στα Ισπανικά, δηλαδή γρήγορο. Με τον αριθμό 5 να αναφέρεται στους κυλίνδρους του βραβευμένου κινητήρα του, η κορυφαία έκφραση του Cupra Formentor είναι έτοιμη και μόλις λανσαρίστηκε.

insider

Το CUPRA Formentor VZ5 θα παραχθεί σε μόλις 7.000 μονάδες, οπότε καλό θα ήταν, παρότι οι παραδόσεις του θα ξεκινήσουν στο τέλος του 2021, κάθε ενδιαφερόμενος να το παραγγείλει άμεσα.

Με αγωνιστικά γονίδια

Το κέντρο του ενδιαφέροντος στο νέο CUPRA Formentor VZ5 αποτελεί ο κορυφαίος πεντακύλινδρος βενζινοκινητήρας, που προέρχεται από τα πάνω ράφια της Audi και εξελίχθηκε για να φέρνει νίκες, από την εποχή που η μάρκα συμμετείχε στο WRC.

insider

Ο κινητήρας είναι γνωστός και πολλάκις βραβευμένος, με βελτιωμένο σύστημα ψύξης και από κυβισμό 2,5 λίτρων αποδίδει 390 ίππους, διαθέσιμους μάλιστα από τις 5.700 έως και τις 7.000 σ.α.λ. και 480 Nm ροπή. Ένα ταχύτατο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG επτά ταχυτήτων μεταφέρει την ισχύ σε όλους τους τροχούς και έτσι το CUPRA Formentor VZ5 μπορεί να φτάσει τα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 4,2 δευτερόλεπτα και μέγιστη ταχύτητα 250 χλμ./ώρα, που είναι ηλεκτρονικά περιορισμένη.

Στα μέτρα κάθε οδηγού

Το CUPRA Formentor VZ5 επιτυγχάνει τον στόχο την κορυφαίας οδικής συμπεριφοράς ενσωματώνοντας προηγμένες τεχνολογίες πλαισίου, ενώ σε σχέση με την έκδοση των 310 ίππων το αμάξωμα έχει μειώσει την απόστασή του από το έδαφος κατά 10 χιλιοστά.

insider

Το νέο σύστημα διεύθυνσης με προοδευτικό λόγο μετάδοσης DCC Slider, συνδυάζεται με την κορυφαία πρόσφυση της τετρακίνησης 4Drive, συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός συναρπαστικού οδηγικού αποτελέσματος.

insider

Το Adaptive Chassis Control (DCC) με 15 επίπεδα ρύθμισης απόσβεσης παρέχει συνεχώς την καλύτερη ρύθμιση για κάθε τροχό ανάλογα με τις συνθήκες του δρόμου και τον τρόπο οδήγησης που έχει επιλέξει ο οδηγός.

insider

Το CUPRA Formentor VZ5 προσφέρει διαφορετικούς τρόπους οδήγησης, επιλέξιμους εύκολα χρησιμοποιώντας το κουμπί επιλογής λειτουργίας CUPRA στο τιμόνι, αλλάζοντας τη συμπεριφορά του αυτοκινήτου. Και για το CUPRA Formentor VZ5, αυτό σημαίνει βελτίωση της δυναμικής συμπεριφοράς σε κάθε οδόστρωμα. Οι τεράστιες δικόπλακες στα φρένα συνδυάζονται με εξαπίστονες δαγκάνες της Akebono, οι οποίες σε συνδυασμό με τους τεράστιους τροχούς διαμέτρου 20" εξασφαλίζουν ακαριαία και τεράστια ισχύ πέδησης.

Δυναμικό και να φαίνεται

Εξωτερικά, λεπτομέρειες από ανθρακονήματα, πιο επιθετική εμφάνιση, τέσσερις απολήξεις του συστήματος εξαγωγής και μεγάλοι τροχοί 20 ιντσών, συμβάλλουν στο σπορ χαρακτήρα. Τα εσωτερικά χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν το τιμόνι CUPRA, μια μεγάλη οθόνη για το σύστημα multimedia με διαγώνιο 12 ιντσών και φυσικά ειδικά διαμορφωμένο ψηφιακό πίνακα οργάνων. Η τελευταία πινελιά είναι τα ολοκαίνουργια δερμάτινα καθίσματα CUPBucket, που παρουσιάζονται για πρώτη φορά με το VZ5.

insider

Η γκάμα των συστημάτων υποστήριξης της οδήγησης και ασφάλειας σημαίνει ότι το νέο CUPRA Formentor VZ5 είναι ένα από τα ασφαλέστερα και πιο ευχάριστα μοντέλα στην κατηγορία. Τα κυριότερα στοιχεία μεταξύ πολλών άλλων είναι τα Predictive Adaptive Cruise Control (ACC), Travel Assist, Side and Exit Assist και Emergency Assist.

Τα εξαιρετικά ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά καθιστούν το νέο CUPRA Formentor VZ5 ένα από τα πλέον ποθητά σπορ SUV της αγοράς, ωστόσο θα πρέπει να περιμένουμε αρκετά, καθώς το εμπορικό του λανσάρισμα έχει προγραμματιστεί για το τελευταίο τρίμηνο του 2021.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider