Tesla: Ανακαλεί 135.000 αυτοκίνητα για λόγους ασφαλείας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Tesla: Ανακαλεί 135.000 αυτοκίνητα για λόγους ασφαλείας

Την απόσυρση 135.000 αυτοκινήτων της από την αγορά, ανακοίνωσε η Tesla. Η απόφαση αυτή, που πάρθηκε για λόγους ασφαλείας, αφορά στα μοντέλα Model S και Model X, στα οποία καταγράφηκε πρόβλημα στην οθόνη touch της μονάδας ελέγχου, και συγκεκριμένα στην ορατότητα στην πίσω πλευρά του αμαξώματος διά μέσου των ειδικών καμερών.

Σύμφωνα με το Reuters, η Υπηρεσία Ασφάλειας Κυκλοφορίας Εθνικών Οδών, είχε επισημάνει το πρόβλημα και είχε ζητήσει την επιδιόρθωση του ελαττώματος από τις 13 Ιανουαρίου, με την Tesla να δεσμεύεται πως θα έχει μια απάντηση μέχρι τις 27 Ιανουαρίου.

Η απάντηση της όμως δεν ήταν η αναμενόμενη, αφού η εταιρεία δικαιολογήθηκε, πως «ο οδηγός μπορεί να ελέγξει πάνω από τον ώμο και να χρησιμοποιήσει τους καθρέφτες. Αν η οθόνη δεν προσφέρεται για να ελεγχθεί το climate control και οι ρυθμίσεις κατά του πάγου, τότε μπορεί χειροκίνητα να καθαρίσει το παρμπρίζ».

Επιπλέον, παράπονα καταγράφηκαν από πελάτες ότι η εταιρεία απαίτησε να πληρώσουν οι ίδιοι για την επιδιόρθωση του προβλήματος, στην περίπτωση που είχε λήξει η εγγύηση τους. Η Υπηρεσία διέταξε η ανάκληση να ξεκινήσει στις 30 Μαρτίου 2021.

Η μετοχή της εταιρείας λίγο μετά τις 20:00 ώρα Ελλάδος καταγράφει άνοδο 4,49% φτάνοντας στα 877 δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider