Ράλι Ακρόπολις: Επανέρχεται στην Ελλάδα το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι WRC

Νικόλαος Γιαννούλας
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ράλι Ακρόπολις: Επανέρχεται στην Ελλάδα το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι WRC
Μετά από 8 χρόνια απουσίας, το ράλι Ακρόπολις θα ενταχθεί και πάλι στο πρόγραμμα του WRC το 2021, αρχικά ως αναπληρωματικός αγώνας.

Με τον πιο επίσημο τρόπο επιβεβαιώνεται η πρόθεση επανένταξης του ράλι Ακρόπολις στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι, καθώς υπογράφηκε μνημόνιο συνεργασίας από τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, τον Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής Διοργανώσεων Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Τάκη Πουρναράκη και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του WRC Promoter, Τζόνα Ζίμπελ.

Σύμφωνα με το συγκεκριμένο μνημόνιο, που καθορίζει τους όρους συνεργασίας των δύο πλευρών, το ράλι Ακρόπολις θα ενταχθεί αρχικά ως αναπληρωματικός αγώνας στο καλεντάρι του WRC για το 2021. Ακολούθως το «Ράλι των Θεών» θα μετρά ως κανονικός αγώνας στο καλεντάρι του 2022 και του 2023, πάντα με την προϋπόθεση ότι θα δώσει η FIA την απαιτούμενη τυπική της έγκριση.

insider

Όπως δήλωσε στο gazzetta.gr ο κ. Τάκης Πουρναράκης,  ακόμη και για το 2021 είναι πολύ ισχυρές οι πιθανότητες (κοντά στο 90% κατά την άποψή του), να δούμε το ράλι Ακρόπολις να πραγματοποιείται, λόγω των αναμενόμενων ανατροπών εξαιτίας του κορονοϊού. Σε αυτή την περίπτωση εκτιμά ο Τάκης Πουρναράκης, ότι θα αντικαταστήσει τον Σεπτέμβριο ένα από τα Ράλι Μεγάλης Βρετανίας ή Χιλής.

Το ράλι Ακρόπολις, ως αγώνας του WRC, πραγματοποιήθηκε για τελευταία φορά το 2013, ενώ από το 2014 έως και το 2018 «υποβαθμίστηκε» στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ράλι (ERC). Τα δύο προηγούμενα έτη δεν πραγματοποιήθηκε, λόγω οικονομικών και οργανωτικών δυσχερειών. Πρόκειται για ένα από τα μακροβιότερα αθλητικά γεγονότα διεθνούς εμβέλειας στη χώρα μας. Ξεκίνησε το 1951 αρχικά με ελληνικές συμμετοχές, ενώ γρήγορα έγινε διεθνές και το 1973 εντάχθηκε στο πρόγραμμα αγώνων του παγκοσμίου πρωταθλήματος.

insider

Η επιστροφή του ράλι Ακρόπολις στο WRC έγινε εφικτή χάρη στην πολιτική βούληση της ελληνικής κυβέρνησης και την εντατική δουλειά της οργανωτικής επιτροπής. Ωστόσο και οι ίδιοι οι άνθρωποι του WRC επιθυμούν να επιστρέψει μόνιμα  ο συγκεκριμένος αγώνας στο καλεντάρι του θεσμού, επειδή σύμφωνα με τις έρευνές τους ανήκει το Ράλι Ακρόπολις στα τρία εμβληματικότερα του κόσμου, μαζί με το Ράλι Σαφάρι στην Κένυα και το Ράλι Μόντε Κάρλο στο Πριγκιπάτο του Μονακό.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider