Μεικτά πρόσημα στην Ευρώπη εν αναμονή της Fed

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μεικτά πρόσημα στην Ευρώπη εν αναμονή της Fed

Με μεικτά πρόσημα ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση στις ευρωαγορές την Τετάρτη, με τους επενδυτές να τηρούν στάση αναμονής εν όψει της σημερινής ανακοίνωσης της Fed για τα επόμενα βήματα στη νομισματική πολιτική της.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε ουσιαστικά αμετάβλητός, ενώ ο FTSE στο Λονδίνο ενισχύθηκε κατά 0,58% στις 6.175,49 μονάδες. Με κέρδη, της τάξης του 0,50%, έκλεισε και ο γερμανικός DAX στις 9.983,41 μονάδες, ενώ στο κόκκινο έκλεισε ο CAC 40 στο Παρίσι, καταγράφοντας απώλειες 0,22% στις 4.463,00 μονάδες.

Στις 8:00 μ.μ. (ώρα Ελλάδος) αναμένεται η ανακοίνωση της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Ανοιχτής Αγοράς της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ (FOMC) σχετικά με τα επιτόκια, ενώ μισή ώρα αργότερα αναμένεται να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου η επικεφαλής της Fed, Janet Yellen.

Στην ανακοίνωση της κεντρικής τράπεζας περιλαμβάνεται και το περίφημο γράφημα σημείων (dot plot), το οποίο είναι ενδεικτικό των τάσεων στους κύκλους της Fed και, σύμφωνα με τους αναλυτές, θα υποδηλώνει τρεις αυξήσεις επιτοκίων εντός του έτους.

Σύμφωνα, πάντως, με τους ίδιους, στη σημερινή ανακοίνωση δεν αναμένεται μεταβολή της πολιτικής των αμερικανικών επιτοκίων, αν και η αγορά αναμένει με ενδιαφέρον τα σχόλια των αρμοδίων χάραξης πολιτικής τα οποία θα «προδώσουν» τις προθέσεις τους όσον αφορά στη σύσφιξη πολιτικής που έχουν εξαγγείλει.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider