Η πτώση του πετρελαίου παρασέρνει τις ευρωαγορές

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η πτώση του πετρελαίου παρασέρνει τις ευρωαγορές

Με πτωτικές τάσεις πραγματοποιήθηκε η εκκίνηση της σημερινής συνεδρίασης των ευρωαγορών στα κυριότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης, καθώς οι επενδυτές προεξοφλούν την κλιμάκωση των πιέσεων στην τιμή του πετρελαίου.

Συγκεκριμένα, στις 11:34, ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,16% στις 6.078 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει πτώση 0,06% στις 10.592 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται καθοδικά κατά 0,14% στις 4.628 μονάδες. Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει απώλειες 0,21% στις 362,43 μονάδες.

Χθες, τα συμβόλαια αργού κατέγραψαν απώλειες της τάξης του 1% υποχωρώντας κάτω από το επίπεδο των 37 δολαρίων ανά βαρέλι, για πρώτη φορά από το 2009, , στον «απόηχο» της μηνιαίας έκθεσης του Οργανισμού Εξαγωγών Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών (ΟΠΕΚ - OPEC) που ήρθε στο «φως» της δημοσιότητας και σύμφωνα με την οποία, η παραγωγή του αργού πετρελαίου βρίσκεται στα υψηλότερα επίπεδα των τριών τελευταίων ετών.

Στα οικονομικά νέα της ημέρας, οι τιμές καταναλωτή στη Γερμανία αυξήθηκαν οριακά κατά 0,1% τον Νοέμβριο, παραμένοντας ωστόσο κάτω από τον στόχο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Στη Γαλλία, το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών «έκλεισε» τον Οκτώβριο σε έλλειμμα 1,4 δισ. ευρώ από πλεόνασμα 300 εκατ. ευρώ τον Σεπτέμβριο.

Την ίδια ώρα, σήμερα είναι η τελική προθεσμία για την επίτευξη συμφωνίας στην Σύνοδο του Παρισιού για την Κλιματική Αλλαγή, με τους εκπροσώπους των χωρών να ετοιμάζονται να δεσμευτούν για τη μείωση της παγκόσμιας θερμοκρασίας κατά 2 βαθμούς Κελσίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider