Η αισιοδοξία για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού δίνει ώθηση στα Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η αισιοδοξία για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού δίνει ώθηση στα Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
Άνοδο καταγράφουν οι μετοχές στο ξεκίνημα των συναλλαγών στα Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Άνοδο σημείωσαν οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα στο ξεκίνημα των συναλλαγών καθώς η πιθανή χαλάρωση του lockdown στη Γαλλία ήρθε να ενισχύσει το θετικό κλίμα που έχουν δημιουργήσει οι ενθαρρυντικές εξελίξεις αναφορικά με ένα εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 ενισχύθηκε κατά 0,8% στις 10:05 ώρα Ελλάδας, βρίσκοντας στήριξη στις μετοχές των εταιριών ταξιδίων καθώς και του κλάδου πετρελαίου και αερίου μετά την άνοδο των παγκόσμιων τιμών αργού στα υψηλότερα επίπεδά τους από τον Μάρτιο.

Η Γαλλία ανακοίνωσε χθες τον χαμηλότερο ημερήσιο αριθμό κρουσμάτων της COVID-19 από τις 28 Σεπτεμβρίου, με τους επενδυτές να επικεντρώνονται τώρα σε ομιλία που θα εκφωνήσει ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν αργότερα σήμερα κατά την οποία πιθανόν να ανακοινώσει χαλάρωση των κανόνων του lockdown. Ο γαλλικός δείκτης CAC 40 σημείωσε άνοδο 0,9% στην αρχή της συνεδρίασης.

Ο γερμανικός δείκτης DAX ενισχύθηκε κατά 0,9%, με την εταιρία διαχείρισης του χρηματιστηρίου Deutsche Boerse να ανακοινώνει ότι ο δείκτης των blue-chips θα διευρυνθεί στις 40 από τις 30 εταιρίες που περιλαμβάνει σήμερα, με αυστηρότερα κριτήρια ένταξης.

Σύμφωνα με στοιχεία που ανακοινώθηκαν, η Γερμανία, η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, αναπτύχθηκε με ρυθμό-ρεκόρ 8,5% το τρίτο τρίμηνο, αλλά οι προοπτικές της επηρεάζονται από ένα δεύτερο κύμα κρουσμάτων κορονοϊού και ένα μερικό lockdown.

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider