Απώλειες καταγράφουν οι δείκτες της Wall Street με τους επενδυτές να εκφράζουν αμφιβολίες για την προσπάθεια οικονομικής ανάκαμψης των ΗΠΑ. 

Σε συνέντευξή του, ο πρόεδρος της Atlanta Fed δήλωσε ότι το ξέσπασμα της πανδημίας ήταν «ισοπεδωτικό», δημιουργώντας αμφιβολίες για μια ταχεία και ισχυρή, οικονομική ανάκαμψη. 

Η ανησυχία έγκειται στην εκ νέου επιτάχυνση των περιπτώσεων κορονοϊού στις ΗΠΑ θα μπορούσε να επιβραδύνει την οικονομική δραστηριότητα.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) συνέστησε σήμερα στους ταξιδιώτες να φορούν προστατευτικές μάσκες στα αεροπλάνα και να ενημερώνονται διαρκώς, καθώς υπάρχει ξανά έξαρση κρουσμάτων νέου κορονοϊού σε ορισμένες χώρες, το οποίο οδηγεί τις αρχές στην επιβολή νέων περιοριστικών μέτρων σε διάφορα μέρη, όπως συμβαίνει στην Αυστραλία.

Η εκπρόσωπος του ΠΟΥ Μάργκαρετ Χάρις κάλεσε τον κόσμο να μην βρεθεί προ εκπλήξεων από την επανεμφάνιση τοπικών επιδημιών Covid-19 και τα μέτρα καραντίνας που λαμβάνονται, λέγοντας: «Αν υπάρχει οπουδήποτε, υπάρχει παντού και οι άνθρωποι που ταξιδεύουν πρέπει να το κατανοήσουν αυτό».

«Ο ιός αυτός είναι ευρέως διαδεδομένος και οι άνθρωποι πρέπει να το λαμβάνουν αυτό πάρα πολύ σοβαρά υπόψη τους», πρόσθεσε.

Δείκτες

Ο Dow Jones καταγράφει πτώση 0,75% στις 26.090 μονάδες, κατά 0,36% διολισθαίνει ο S&P 500 στις 3.168 μονάδες, ενώ αμετάβλητος παραμένει ο δείκτης Nasdaq στις 10.433 μονάδες.