Κέρδη στη Wall από τους κολοσσούς της λιανικής

Wall Street

Κέρδη καταγράφουν οι δείκτες της Wall Street την Τετάρτη.

Αντίστροφη πορεία από τη χθεσινή για τους δείκτες της Wall Street την Τετάρτη με τους επενδυτές να αφήνουν για λίγο στην άκρη το εμβόλιο για τον κορονοϊό και να λαμβάνοντας ώθηση από τα εταιρικά αποτελέσματα.

Οι κολοσσοί της αμερικανικής οικονομίας Lowe’s Cos. και Target Corp. δημοσίευσαν αποτελέσματα που ήταν καλύτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών για το δύσκολο πρώτο τρίμηνο. 

Ειδικότερα, η αλυσίδα ειδών διακόσμησης Lowe’s Cos. ανακοίνωσε αύξηση κερδών και εσόδων, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Καλύτερα των εκτιμήσεων ήταν και τα αποτελέσματα της Target Corp. που κατέγραψε σημαντική άνοδο στις ηλεκτρονικές της πωλήσεις. 

Αργή ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας και βραχυπρόθεσμο «χάος» στις διεθνείς αγορές προβλέπει η Bank of America, παρά το ισχυρό ράλι που καταγράφηκε στα κυριότερα χρηματιστήρια τον Απρίλιο.

Ειδικότερα, όπως προκύπτει από τη νέα έρευνα της Bank of America, στην οποία συμμετείχαν 223 fund managers, μόνο το 10% εξ αυτών αναμένει μια ανάκαμψη τύπου V (ταχεία ανάκαμψη) για την παγκόσμια οικονομία, ενώ το 75% των συμμετεχόντων προβλέπει πως η ανάκαμψη θα είναι τύπου U (πιο βραδεία ανάκαμψη σε σχέση με την ταχεία ανάκαμψη τύπου V).

Ράλι μιας κλασικής bear market η πρόσφατη άνοδος των αγορών

Σύμφωνα με άλλα ευρήματα της έρευνας – η οποία ολοκληρώθηκε στις 14 Μαΐου – το ένα τέταρτο των ερωτηθέντων εκτιμά πως το πρόσφατο ράλι των διεθνών αγορών ήταν μια νέα bull market, ενώ για το 68% ήταν ένα ράλι μιας κλασικής bear market.

Οι μετοχές που καταγράφηκαν οι περισσότερες συναλλαγές το τελευταίο διάστημα ήταν οι μετοχές του αμερικανικού τεχνολογικού κλάδου.

Καθώς, μάλιστα, ο Μάιος τείνει προς το τέλος του και οι managers παρακολουθούν τη σταδιακή επιστροφή της παγκόσμιας οικονομίας στην κανονικότητα, οι επενδυτές δεν εμφανίζονται ιδιαίτερα αισιόδοξοι για την ανάκαμψη των βιομηχανιών μεταποίησης.

Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνουν, η μεταποίηση δεν αναμένεται να περάσει σε σταθερή ανάπτυξη πριν τον Νοέμβριο.

Την ώρα που οι ανά τον κόσμο εταιρείες δανείζονται για να καλύψουν τις δυσθεώρητες οικονομικές «τρύπες» που προκάλεσε η πανδημία του κορονοϊού, τα τρία τέταρτα των συμμετεχόντων στην έρευνα εκτιμά πως οι επιχειρήσεις θα πρέπει να μειώσουν τα χρέη τους.

Οι ανησυχίες για το πώς θα κατορθώσουν οι εταιρείες να αποπληρώσουν τα χρέη τους ολοένα και αυξάνονται.

Δείκτες

Την Τετάρτη ο Dow Jones ενισχύεται 1,26% στις 24.511 μονάδες, κατά 1,45% καταγράφει άνοδο ο S&P 500 στις 2.965 μονάδες, ενώ κέρδη 1,7% καταγράφει ο Nasdaq στις 9.340 μονάδες.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Βασικές γνώσεις για την αντιμετώπιση του Κορονοϊού

BEST OF INTERNET

ΑΡΧΙΚΗ