Στο «κόκκινο» παρέμειναν καθόλη την διάρκεια της συνεδρίασης της Τρίτης οι δείκτες της Wall Street, καθώς επικράτησε έντονος προβληματισμός στους επενδυτικούς κύκλους μετά τις δηλώσεις του Αμερικανού υπουργού Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν.

Ο Στίβεν Μνούτσιν δήλωσε κατά τη διάρκεια ακρόασης στη Γερουσία πως η πανδημία μπορεί να προκαλέσει «μόνιμη ζημιά» στην αμερικανική οικονομία. Ο Μνούτσιν  τόνισε ότι η ανεργία θα παραμείνει σε υωηλό επίπεδο το δεύτερο τρίμηνο. «Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι τόσο σημαντικό να αρχίσουμε να επιστρέφουν οι άνθρωποι στις δουλειές τους με ασφάλεια», είπε, διαβεβαιώνοντας ότι η κυβέρνηση Τραμπ ακούει τους «ειδικούς στον τομέα της υγείας».

«Αναμένουμε να βελτιωθούν οι οικονομικές συνθήκες το τρίτο και τέταρτο τρίμηνο και τον επόμενο χρόνο», δήλωσε ο Στίβεν Μνούτσιν.

Στα οικονομικά νέα των ΗΠΑ, η κατασκευή νέων κατοικιών κατέγραψεν «βουτιά» τον Απρίλιο όπως και οι οικοδομικές άδειες. Συγκεκριμένα, οι ενάρξεις κατοικιών κατέγραψαν πτώση 30% στο ετήσιο προσαρμοσμένο μέγεθος των 891.000 τον Απρίλιο, ενώ οι άδειες σημείωσαν πτώση 21% στο 1,07 εκατομμύριο.

Δείκτες

Την Τρίτη ο Dow Jones διολίσθησε 1,59% στις 24.206 μονάδες, κατά 1,05% κατέγραψε πτώση ο S&P 500 στις 2.922 μονάδες, ενώ απώλειες 0,54% κατέγραψε ο Nasdaq στις 9.185 μονάδες.