Ελαφρώς υψηλότερα κινούνται οι δείκτες της Wall Street την Τετάρτη καθώς οι επενδυτές αποκωδικοποιούν τα δεδομένα από το πλήγμα που έχει υποστεί ο ιδιωτικός τομέας στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Automatic Data Processing οι εταιρείες του ιδιωτικού τομέα έχασαν 20,2 εκατομμύρια θέσεις εργασίας τον Απρίλιο. Το ποσοστό ανεργίας πιθανότατα ανέβηκε στο υψηλότερο επίπεδο, με την πρόβλεψη του MarketWatch να αγγίζει το 15% - από μόλις 3,5% πριν από δύο μήνες.

Παράλληλα πολλές πολιτείες στις ΗΠΑ, έχουν αρχίσει να βάζουν μπροστά τις μηχανές, με την Νέα Υόρκη να βγαίνει από την καραντίνα στις 15 Μαΐου. Στην πρώτη φάση μπορεί να ξεκινήσουν και πάλι η οικοδομή, η μεταποιητική βιομηχανία και επιλεγμένα καταστήματα λιανικής. Θα ακολουθήσουν, στη δεύτερη φάση, οι χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, τα μεσιτικά γραφεία και τα γραφεία ενοικίασης αυτοκινήτων ενώ στην τρίτη μπορεί να επαναλειτουργήσουν τα εστιατόρια, οι υπηρεσίες εστίασης γενικότερα και τα ξενοδοχεία. Στην τέταρτη και τελευταία φάση εντάσσονται οι χώροι ψυχαγωγίας και διασκέδασης και τα σχολεία.

Δείκτες

Την Τρίτη ο Dow Jones ενισχύεται 0,19% στις 23.928 μονάδες, κατά 0,41% καταγράφει άνοδο ο S&P 500 στις 2.868 μονάδες, ενώ κέρδη 1,07% καταγράφει ο Nasdaq στις 8.904 μονάδες.