Συνέχισε στο «κόκκινο» η Wall Street

Wall Street

Νευρικότητα στη Wall Street τη Δευτέρα, με τους επενδυτές να αναμένουν το πακέτο του Κογκρέσου.

Την πλάτη στη Fed γύρισε εκ νέου η Wall Street τη Δευτέρα, παρά το πρόγραμμα μαμούθ απεριόριστων αγορών ομολόγων.

Οι επενδυτές δεν έδειξαν να καθησυχάζονται από το απεριόριστο QE της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας, ενώ περιμένουν την «ετυμηγορία» του Κογκρέσου για νέο πακέτο στήριξης της αμερικανικής οικονομίας.

Οι δείκτες

Ο Dow Jones έχασε 597 μονάδες, υποχωρώντας κατά 3,12% στις 18.576 μονάδες, κατά 2,96% υποχώρησε ο S&P 500 στις 2.236 μονάδες, ενώ πτώση 0,27% κατέγραψε ο Nasdaq στις 6.860 μονάδες.

Παρέμβαση – μαμούθ από τη Fed: Ανακοίνωσε απεριόριστες αγορές ομολόγων

Σε μια νέα αιφνιδιαστική κίνηση προχώρησε τη Δευτέρα η κεντρική αμερικανική τράπεζα, ανακοινώνοντας απεριόριστο πρόγραμμα Ποσοτικής Χαλάρωσης (QE).

Ειδικότερα, η Fed ανακοίνωσε ότι προχωρά σε αγορές ομολόγων χωρίς όρια (no limit) προκειμένου να στηρίξει τις διεθνείς κεφαλαιαγορές. Συγκεκριμένα, γνωστοποίησε πως προχωρά σε ένα «μπαράζ» προγραμμάτων, με στόχο να διασφαλιστεί μια πιο αποτελεσματική λειτουργία των αγορών.

«Θα συνεχίσουμε το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων στα ποσά που θα απαιτηθούν ώστε να στηριχθεί η λειτουργία των αγορών και η αποτελεσματική μετάβαση της νομισματικής πολιτικής», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Fed.

Παράλληλα, ανακοίνωσε πρόγραμμα ύψους 300 δισ. δολαρίων για να στηριχθεί η «ροή πιστώσεων» σε καταναλωτές, εργοδότες και επιχειρήσεις.

Τι λένε οι αναλυτές

«Μετά τις νέες ανακοινώσεις της Fed, μπήκαμε σε τροχιά απεριόριστου QE», σχολιάζει ο Peter Boockvar της Bleakley Advisory Group.

«Η Fed επιχειρεί να στηρίξει την οικονομία, που δείχνει να βρίσκεται σε… ελεύθερη πτώση αυτή τη στιγμή», επισημαίνει ο Chris Rupkey της MUFG Union Bank. «Η Fed από δανειστή έκτακτης ανάγκης, μετατρέπεται σε αγοραστή ύστατης ανάγκης», προσθέτει. 

 

 

 

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Βασικές γνώσεις για την αντιμετώπιση του Κορονοϊού

BEST OF INTERNET

ΑΡΧΙΚΗ