«Βυθίζονται» οι ευρωαγορές, απώλειες άνω του 8%

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Βυθίζονται» οι ευρωαγορές, απώλειες άνω του 8%
Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια δέχονται νέο σφυροκόπημα, καθώς η Ευρώπη έχει χαρακτηριστεί ως το «επίκεντρο» της πανδημίας τα τελευταία 24ωρα.

Νέα, «μαύρη» Δευτέρα ξημέρωσε για τις διεθνείς αγορές, καθώς ο πλανήτης φαίνεται πως έχει μπει «στην εντατική», λόγω της εξάπλωσης του κορονοϊού και δη των οικονομικών του επιπτώσεων.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια δέχονται νέο σφυροκόπημα, καθώς η Ευρώπη έχει χαρακτηριστεί ως το «επίκεντρο» της πανδημίας τα τελευταία 24ωρα και παρά το γεγονός ότι την Κυριακή η Fed προχώρησε σε νέα μείωση των επιτοκίων της στο μηδέν και εγκαινίασε ένα τεράστιο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE) ύψους 700 δισ. δολαρίων.

Οι δείκτες

Απώλειες 7,6% καταγράφει ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600, με κλάδους που έχουν αυξημένη έκθεση στον κορονοϊό, όπως ο τουριστικός (μετοχές ταξιδιωτικών εταιρειών και αναψυχής) να κατακρημνίζονται έως και 14%.

Απώλειες 7,23% καταγράφει ο δείκτης DAX στην Φρανκφούρτη, κατά 5,97% υποχωρεί ο FTSE 100 στο Λονδίνο, ενώ βουτιά 8,40% σημειώνει ο δείκτης CAC 40 στο Παρίσι. Πάνω από 7,70% χάνει ο δείκτης FTSE MIB στο Μιλάνο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider