Με το «πόδι στο γκάζι» οι επενδυτές στη Wall Street

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Με το «πόδι στο γκάζι» οι επενδυτές στη Wall Street
Γενναία άνοδος στη Wall Street την Τετάρτη.

Υψηλότερα κινήθηκαν οι δείκτες στη Wall Street την Τετάρτη με τους επενδυτές να λαμβάνουν ώθηση από την ομιλία του Πάουελ στο Κογκρέσο αλλά και από τον κατευνασμό που μπορεί να υπάρξει γύρω από την εξάπλωση του κοροναϊού.

Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Στίβεν Μνούτσιν εκτίμησε σήμερα ότι οι αρνητικές οικονομικές συνέπειες από την επιδημία του νέου κοροναϊού είναι ένα γεγονός που συμβαίνει μία φορά και δεν θα διαρκέσει πέραν του 2020.

QE σε περίοδο ύφεσης βλέπει ο Πάουελ

«Παραθυράκι» για ενεργοποίηση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης QE με μαζική αγορά κρατικών ομολόγων αν υπάρξει κίνδυνος ύφεσης άφησε ο πρόεδρος της Fed Τζερόμ Πάουελ την Τετάρτη στη δεύτερη ημέρα που καταθέτει στο Κογκρέσο.

«Θα χρησιμοποιήσουμε αυτά τα εργαλεία - πιστεύω ότι θα τα χρησιμοποιήσουμε μάλιστα με επιθετικό τρόπο εάν παραστεί ανάγκη να κάνουμε κάτι τέτοιο», τόνισε ο επικεφαλής της Fed.

Ο Πάουελ αρνήθηκε ωστόσο ότι η Fed θα μπορούσε να ωθήσει τα επιτόκιά της σε αρνητικό έδαφος, όπως έχουν πράξει χώρες όπως η Ελβετία και η Γερμανία.

Παράλληλα το δημόσιο χρέος των ΗΠΑ έχει αγγίξει τα 23 τρισ. δολάρια.

Για το ποια επίπεδα χρέους θα θεωρούσε ανησυχητικά, ο πρόεδρος της Fed απάντησε: «Θα ανησυχούσα ήδη με τα σημερινά».

Όπως είχε ήδη γράψει το insider.gr το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κογκρέσου εκτιμά ότι το δημόσιο χρέος της χώρας θα αγγίξει τα 31,4 τρισ. έως το 2030. Αυτό αποτελεί και το υψηλότερο ποσοστό από το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Δείκτες

Ειδικότερα, ο Dow Jones κατέγραψε κέρδη 0,94% στις 29.550 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραψε άνοδο 0,64% στις 3.379 μονάδες, ενώ ο Nasdaq ενισχύθηκε 0,9% στις 9.725 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider