Η εξάπλωση του κοροναϊού επιβαρύνει τη Wall Street

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η εξάπλωση του κοροναϊού επιβαρύνει τη Wall Street
Συνεχίζει το καθοδικό σπιράλ στη Wall Street με βαρίδι την γρήγορη εξάπλωση του κοροναϊού.

Το νήμα από τις απώλειες της Τετάρτης έπιασε η Wall Street συνεχίζοντας να διαγράφει απώλειες για δεύτερη ημέρα. Οι επενδυτές είχαν στραμμένο το βλέμμα τους και στην ομιλία της Κριστίν Λαγκάρντ για την πορεία που θα χαράξει η ΕΚΤ το επόμενο διάστημα.

Το επενδυτικό κλίμα έχει επιδεινωθεί ιδιαίτερα από τις ανησυχίες για το ξέσπασμα και την γρήγορη διάδοση του κοροναϊού στην Κίνα. Όπως ανακοίνωσαν οι κινεζικές αρχές και δεύτερη κινεζική πόλη, η Χουανγκγκάνγκ, θα μπει σε καραντίνα από τα μεσάνυχτα, για την πρόληψη της μετάδοσης του κοροναϊού. Η τοπική τηλεόραση μετέδωσε ότι «οι κάτοικοι δεν πρέπει να βγαίνουν από την πόλη, αν δεν υπάρχουν ειδικοί λόγοι».

Κριστίν Λαγκάρντ - ΕΚΤ

Το μήνυμα της αύξησης των δημοσιονομικών δαπανών από τα κράτη μέλη της Ευρωζώνης ώστε να παρέμβουν αποτελεσματικά στην τόνωση της ανάπτυξης της παραγωγικότητας, και της συνολικής ζήτησης επανέλαβε από το στρατηγείο της Φρανκφούρτης η πρόεδρος της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ.

Η σιδηρά κυρία της ΕΚΤ ανέφερε πως τα επιτόκια της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας θα παραμείνουν στα σημερινά ή και χαμηλότερα επίπεδα μέχρι οι προοπτικές του πληθωρισμού να συγκλίνουν σημαντικά προς τον στόχο για πληθωρισμό λίγο κάτω από 2%. Η κα. Λαγκάρντ εξέφρασε παράλληλα τις ανησυχίες της για τα χαμηλά επιτόκια διότι συνοδεύονται από μία χαμηλή ανάπτυξη. «Θα προτιμούσα υψηλότερη ανάπτυξη και υψηλότερα επιτόκια αλλά αυτή δεν είναι η κατάσταση που έχουμε τώρα».

Για τις καθαρές αγορές στοιχείων ενεργητικού η Λαγκάρντ τόνισε πως αυτές θα συνεχιστούν για όσο διάστημα είναι αναγκαίο για να ενισχυθεί ο υποστηρικτικός αντίκτυπος των επιτοκίων και θα ολοκληρωθούν λίγο πριν αρχίσει η αύξηση των επιτοκίων της ΕΚΤ.

Για την ανάπτυξη η Κριστίν Λαγκάρντ ανέφερε πως η ΕΚΤ αναμένει μια μέτρια ανάπτυξη καθώς η οικονομία της Ευρωζώνης συνεχίζει να είναι αντιμέτωπη με ρίσκα αλλά είναι λιγότερα εξαιτίας της υπογραφής της πρώτης φάσης της συμφωνίας μεταξύ ΗΠΑ - Κίνας.

Για το καυτό ζήτημα του πληθωρισμού -μιας κατάστασης που ούτε ο πρώην πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι κατάφερε να φέρει εις πέρας- η κα. Λαγκάρντ δήλωσε πως συνεχίζει να είναι υποτονικός, αλλά υπάρχουν σημάδια ήπιας αύξησής του.

Δείκτες

Ειδικότερα, την Τετάρτη, στις 17:30 ώρα Ελλάδας, ο Dow Jones καταγράφει απώλειες 0,28% στις 29.107 μονάδες, ο Nasdaq κερδίζει 0,04% στις 9.387 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει πτώση 0,28% στις 3.320 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider