«Σε αναβρασμό» η Wall λίγο πριν τις υπογραφές ΗΠΑ - Κίνας

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Σε αναβρασμό» η Wall λίγο πριν τις υπογραφές ΗΠΑ - Κίνας
Ανέκτησε τις 29.000 μονάδες ο Dow Jones. Την εμπορική συμφωνία αναμένουν οι επενδυτές.

Με διστακτικές αλλά ανοδικές κινήσεις κινούνται οι δείκτες της Wall Street την Τετάρτη με τους επενδυτές να αναμένουν τις επίσημες υπογραφές της πρώτης φάσης της εμπορικής συμφωνίας ΗΠΑ - Κίνας.

Μέχρι στιγμής τα μηνύματα δεν είναι ξεκάθαρα για το αν ο Λευκός Οίκος θα ελέγχει την πορεία υλοποίησης της συμφωνία για μια περίοδο τουλάχιστον 10 μηνών από την υπογραφή της συμφωνίας. Αν προβεί σε μια τέτοια ενέργεια τότε θα κινηθεί αργότερα σε μείωση των δασμών σε κινεζικά αγαθά αξίας 360 δισ. δολαρίων.

Goldman Sachs

Χαμηλές πτήσεις κατέγραψε η αμερικανική τράπεζα Goldman Sachs για το τέταρτο τρίμηνο.

Συγκεκριμένα, η Goldman Sachs κατέγραψε πτώση κερδών που διαμορφώθηκαν στα 1,72 δισ. δολάρια ή 4,69 δολάρια ανά μετοχή από 2,32 δισ. δολάρια ή 6,04 δολάρια ανά μετοχή το τέταρτο τρίμηνο του 2018.

Αντίθετη πορεία ακολούθησαν τα έσοδα που διαμορφώθηκαν στα 9,96 δισ. δολάρια αυξημένα κατά 23%, με τους αναλυτές να κάνουν λόγο για 8,55 δισ. δολάρια.

Το trading μετοχών ενισχύθηκε 12%, στα 1,71 δισ. δολάρια, σε ευθυγράμμιση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Bank of America

Κατώτερα των εκτιμήσεων ήταν τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Bank of America για το τέταρτο τρίμηνο.

Συγκεκριμένα, η αμερικανική τράπεζα ανακοίνωσε μειωμένα κέρδη και έσοδα ρίχνοντας παράλληλα τη μετοχή της κατά 1,5% αυτή την ώρα στη Wall Street.

Τα καθαρά κέρδη έφτασαν τα 6,75 δισ. δολάρια ή 74 σεντς ανά μετοχή από 7,04 δισ. δολάρια ή 68 σεντς ανά μετοχή. Τα έσοδα μειώθηκαν κατά 1,4% στα 22,35 δισ. δολάρια από 22,68 δισ. δολάρια.

Ωστόσο ισχυρή παρουσία είχε το τμήμα trading ομολόγων που σημείωσε απόδοση καλύτερη των εκτιμήσεων. Το κομμάτι της καταναλωτικής τραπεζικής σημείωσε πτώση 4% στα 9,5 δισ. δολάρια. με άνοδο της έκδοσης πιστωτικών καρτών κατά 6%.

Δείκτες

Την Τετάρτη, ο Dow Jones ενισχύεται 0,29%, στις 29.000 μονάδες. Άνοδο 0,20% στις 3.289 μονάδες καταγράφει ο δείκτης S&P 500, ενώ κατά 0,21% στις 9.271 μονάδες, καταγράφει άνοδο ο Nasdaq.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider