Απώλειες στη Wall σε μία κρίσιμη εβδομάδα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Απώλειες στη Wall σε μία κρίσιμη εβδομάδα
Με απώλειες έκλεισε η Wall Street την Τρίτη. 

Το δημοσίευμα της Wall Street Journal έβαλε «φωτιά» στις αγορές κάνοντας λόγο για νέα παράταση στην ενεργοποίηση των δασμών του Ντόναλντ Τραμπ σε κινεζικά αγαθάς αξίας 160 δισ. δολαρίων. Με απώλειες έκλεισε η Wall Street την Τρίτη.

Συγκεκριμένα οι δύο πλευρές συζητούν να υπάρξει νέα διορία για την εφαρμογή των δασμών που είχε ανακοινώσει ο Τραμπ για τις 15 Δεκεμβρίου.

Παράλληλα οι επενδυτές αναμένουν τις κρίσιμες αποφάσεις της ΕΚΤ αλλά και της Fed που θα διαδραματίσουν καταλυτικό ρόλο στην πορεία που θα χαράξουν οι αγορές από το 2020, με τα σενάρια για ένα νέο γύρο sell-off πριν τα τέλη του έτους, ολοένα και φουντώνουν.

Στενεύει ο κλοιός για τον Ντόναλντ Τραμπ

Το κατηγορητήριο του Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσαν οι Δημοκρατικοί της Βουλής των Αντιπροσώπων που «τρέχουν» την υπόθεση παραπομπής του.

Συγκεκριμένα, η παραπομπή του Αμερικανού πρόεδρου σε δίκη περιλαμβάνει τα παραπτώματα της κατάχρησης εξουσίας και παρακώλυσης της δικαιοσύνης.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Δικαιοσύνης, Τζέρολντ Νάντλερ, δήλωσε ότι ο Ντόναλντ «θεωρεί ότι είναι υπεράνω του νόμου. Πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι ότι κανένας, ούτε ακόμα και ο πρόεδρος, δεν είναι υπεράνω του νόμου» υπογράμμισε, αναφερόμενος κυρίως στην υπόθεση εμπλοκής με την Ουκρανία. Ο Τραμπ κατηγορείται πως άσκησε πιέσεις στον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι να διατάξει έρευνα σε βάρος του Τζο Μπαίντεν και του γιου του.

Αν η Βουλή των Αντιπροσώπων εγκρίνει το κατηγορητήριο, τότε τα πράγματα δυσκολεύουν για τον Ντόναλντ Τραμπ με τη διαδικασία να μεταφέρεται στη Γερουσία, όπου απαιτείται πλειοψηφία δύο τρίτων επί των παρόντων για την καθαίρεση του προέδρου. Να επισημάνουμε πως η Γερουσία «ελέγχεται» από τον Ντόναλντ Τραμπ, αλλά τα πράγματα είναι ιδιαίτερα αμφίρροπα μιας και μερίδα των Ρεπουμπλικάνων μπορεί να υπερψηφίσουν την πρόταση.

Την Τρίτη ο Dow Jones σημείωσε απώλειες 0,10% στις 27.882,98 μονάδες, ο Nasdaq διολίσθησε 0,07% στις 8.616,18 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημείωσε απώλειες 0,16% στις 3.131,03 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider