Με αρνητικό βηματισμό η εκκίνηση των ευρωαγορών

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Με αρνητικό βηματισμό η εκκίνηση των ευρωαγορών

Απώλειες κατέγραψαν οι ευρωπαϊκοί δείκτες κατά την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης υπό το βάρος της πτώσης της αγοράς εμπορευμάτων, ενώ αρνητικά λειτουργεί και το γεγονός ότι η γερμανική οικονομία παρουσίασε επιβράδυνση στην αναπτυξιακή της τροχιά.

Ειδικότερα, στις 10:35, ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,50% στις 6.147,77 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει πτώση 0,27% στις 10.753,74 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται πτωτικά κατά 0,44% στις 4.835,37 μονάδες.

Με πτώση της τάξης του 0,3% άνοιξε και ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600, οδεύοντας προς τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση του από τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Στο ταμπλό, η Roche υποχωρεί κατά 0,7%, καθώς ανακοίνωσε ότι σταματά την παραγωγή σε τέσσερις πόλεις των ΗΠΑ και της Ευρώπης, εξέλιξη που σηματοδοτεί την περικοπή 1.200 θέσεων εργασίας.

Μεγάλες απώλειες της τάξης του 1% σημειώνει και η Lufthansa μετά την ακύρωση άλλων 941 πτήσεων την Παρασκευή εξαιτίας της απεργίας των εργαζομένων της. Οι ακυρώσεις αναμένεται να επηρεάσουν 111 χιλ. επιβάτες.

Στον αντίποδα, η Syngenta ενισχύεται κατά 9,8%, καθώς το πρακτορείο Bloomberg ανέφερε ότι η China National Chemical βρίσκεται σε συνομιλίες για την εξαγορά της μεγαλύτερης αγροχημικής εταιρείας στον κόσμο. Η αρχική προσφορά των 42 δισ. δολαρίων, λέγεται όμως, ότι απορρίφθηκε.

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, σε αναπτυξιακή τροχιά επέστρεψε η γαλλική οικονομία κατά το τρίτο τρίμηνο του έτους, καθώς οι χαμηλές τιμές και το μειωμένο κόστος δανεισμού ώθησε τους καταναλωτές σε αγορές και τις επιχειρήσεις σε επενδύσεις.


Την ίδια ώρα, η γερμανική οικονομία παρουσίασε επιβράδυνση, εν μέσω εξασθένησης των εξαγωγών και των επενδύσεων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider