Societe Generale: Δεν υπάρχει «φούσκα» στην αγορά ομολόγων

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Societe Generale: Δεν υπάρχει «φούσκα» στην αγορά ομολόγων
«Εκτιμώ πως οι φούσκες, τη δεδομένη χρονική στιγμή, κρύβονται στα εταιρικά ομόλογα, όχι στα κρατικά», προβλέπει κορυφαίος αναλυτής της Societe Generale.

Δεν βλέπει «φούσκα» στην παγκόσμια αγορά ομολόγων η Societe Generale, παρακολουθώντας στενά τα όσα σημειώνονται στις αγορές το τελευταίο διάστημα.

Όπως προβλέπει ο Albert Edwards, κορυφαίος αναλυτής της γαλλικής τράπεζας, «οι αποδόσεις των ομολόγων σε Ευρώπη και ΗΠΑ αναμένεται να κινηθούν ακόμη χαμηλότερα», παρά το γεγονός πως τα ομόλογα αρκετών κρατών της Ευρωζώνης διαπραγματεύονται ήδη σε αρνητικά επίπεδα, ενώ, την ίδια στιγμή και οι αποδόσεις των αμερικανικών κρατικών τίτλων έχουν αγγίξει τα χαμηλότερα επίπεδα σε διάστημα τριών ετών.

«Το τσουνάμι των αρνητικών αποδόσεων στην Ευρωζώνη μπορεί να έχει προσελκύσει το παγκόσμιο ενδιαφέρον, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να μην προσέξει και τη βουτιά των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων σε ιστορικά χαμηλά. Για πολλούς, η κατάσταση αυτή είναι μια φούσκα επικών διαστάσεων. Εμείς όμως διαφωνούμε. Δεν υπάρχει φούσκα στην αγορά ομολόγων», εξηγεί ο αναλυτής της γαλλικής επενδυτικής τράπεζας, σε ειδική έκθεση που έδωσε στη δημοσιότητα.

«Έχουμε πολλά να δούμε ακόμη. Οι αποδόσεις θα κινηθούν ακόμη χαμηλότερα», σημειώνει ακόμη.

Σύμφωνα με υπολογισμούς μερίδας αναλυτών, αυτή τη στιγμή περίπου 15 τρισ. δολάρια κρατικού χρέους της παγκόσμιας αγοράς ομολόγων φέρει αρνητικές αποδόσεις.

«Θεωρώ πως το ράλι των κρατικών ομολόγων δεν είναι ‘φούσκα’, αλλά μια φυσιολογική αντίδραση στις ανησυχίες των αγορών για τον κίνδυνο νέας ύφεσης της παγκόσμιας οικονομίας», περιγράφει ο Albert Edwards.

«Εκτιμώ πως οι φούσκες, τη δεδομένη χρονική στιγμή, κρύβονται στα εταιρικά ομόλογα, όχι στα κρατικά», συμπληρώνει, μάλιστα, ο ίδιος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider