Με θετικό πρόσημο η εκκίνηση της Wall μετά από μια ταραχώδη εβδομάδα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Με θετικό πρόσημο η εκκίνηση της Wall μετά από μια ταραχώδη εβδομάδα

Με θετικό πρόσημο ξεκίνηση η συνεδρίαση της Παρασκευής στη Wall Street, μετά από μια ταραχώδη εβδομάδα η οποία χαρακτηρίστηκε από την έντονη ανησυχία των επενδυτών για πιθανή ύφεση στην παγκόσμια οικονομία.

Ειδικότερα το αμερικανικό ταμπλό ο βιομηχανικός Dow Jones καταγράφει κέρδη 153,45 μονάδων ή 0,60% στις 25.732,84 μονάδες, ο S&P 500 ενισχύεται κατά 23,27 μονάδες(+0,80%) στις 2.871 ενώ ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημειώνει άνοδο 76,74 μονάδων (+0,99%) στις 7.843 μονάδες.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας εξακολουθεί να είναι ένας σημαντικός παράγοντας επηρεασμού των κινήσεων της αγοράς. Ο πρόεδρος Τραμπ αυτή την εβδομάδα αποφάσισε να καθυστερήσει την επιβολή δασμών σε ορισμένες εισαγωγές από την Κίνα έως τον Δεκέμβριο, μια κίνηση που αποσκοπεί στην αποφυγή αρνητικών επιπτώσεων στην εσωτερική αγορά των ΗΠΑ εν όψει των γιορτών των Χριστουγέννων. Παράλληλα ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους επιβεβαίωσε επίσης ότι Ουάσινγκτον και Πεκίνο θα πραγματοποιήσουν συνομιλίες τον επόμενο μήνα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider